CALLE EL PASO 9

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Huset ligger i den södra änden av kommunens historiska centrum, gränsar till ena sidan av dess tomt med ravinen Las Monjas. Vid första anblicken kan man se att fasaden presenteras i sitt ursprungliga skick vid konstruktionstillfället som från fasadens estetik kan dateras omkring 1900. Matrisen registrerar dock sin byggnad 1960, vid vilken tidpunkt där säkert en senare volym på två höjder lades till.Calle El Paso 9

Byggnaden, med mycket blygsamma dimensioner och ödmjuka utseende, utgörs av en enda oregelbunden knirke med höjd och platt tak.


Fasaden, orienterad mot nord-nordväst - efter gatans inriktning - har tre öppningar anordnade symmetriskt: fönster på varje sida av dörren, belägen i mitten.


Snickeri är den ursprungliga vid tidpunkten för byggandet av huset och är gjord av enkelt trä med släta ramar. Dörren, med två blad, är dekorerad med stora paneler med samma släta finish. Fönstren består av ett fabriksräcke och en central kropp med två vikbara blad, som innehåller två fönsterramar med ett rörligt blad vardera, med inre kvartslock.


Husets tak är plant och presenterar en fabriksskalning mot fasaden, krönad med en stenmatta. När du belyser denna täckningsnivå finns det en konkav-konvex gesimsen gjord av samma sten.Calle El Paso 9

På grund av bristen på byggandet av huset måste byggsystemet vara det traditionella med murväggar och platta träbjälktak på vilka calyx rullar täckta med en lera och lime tårta var ordnade som ett tätskikt .

Samma vattentätskikt av lera och kalk användes för att täcka de yttre vertikala väggarna.Calle El Paso 9

PGO San Juan de La Rambla , kattlogotyp för skyddade byggnader. Slutgodkännande juli 2004.


PEP och RI San Juan de La Rambla , 1998


ORAMAS Luis, JA Fem århundraden i San Juan de La Ramblas historia. Stadshuset i San Juan de La Rambla, 1999.


GONZ LEZ Carrillo, W. Arkitektur på Kanarieöarna. Grafik Teneriffa, 1996.


San Juan de La Rambla rådhus. Kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla. Stadshuset i San Juan de La Rambla, 2004.


San Juan de La Rambla rådhus. Specialplan för skydd och inre reformer av San Juan de la Rambla. San Juan de La Rambla kommunfullmäktige, 1998.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Ubicación