5 1 5

CASA MONTAÑES

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Kiinteistö, joka sijaitsee Calle San Agust nn 16, rakensi vuonna 1746 Francisco Sergei Monta del Castillo y Machadon ratsastaja-kersanttipäällikkö Jos Costero Mugarrietasta ja veljiltä ostetulle tontille 2500 peson hintaan.

Don Francisco Gabriel Monta del Castillo Machado peri vanhemmiltaan talonsa mayorazgossa ja Los Silos -luostarin suojeluksessa, johon äiti-setänsä Don Fernando Llanos del Castillo (presbyter) perusti siteet vuonna 1700. , ja Don Antonio Llanos de Chaves vuonna 1734.

Tämän työn suorittaminen oli melko nopeaa, koska mainittu tontti ostettiin 18. tammikuuta 1746, ja saman vuoden 5. toukokuuta omistaja pyysi kaupungintalolta lupaa vaakansa sijoittamiseksi julkisivulle. Vuonna 1747 talo on valmis, sen arvoksi arvioidaan 8000 pesoa. Suorituksen nopeuden vuoksi ajatellaan, että joitain rannikkoalueen vanhan talon osia käytettiin.

Kanarian sukunimien joukossa on kastilialainen Monta, jonka aatelisto on kirjattu Santiagon ritariin. Monta oli Teneriffan Regidores vuonna 1675 ja San Bernardon luostarin suojelijoita Los Silosissa.

Talon osittaisen kunnostamisen jälkeen vuonna 1986 se on Kanariansaarten neuvoa-antavan neuvoston päämaja, joka valmistui arkkitehti Sebasti n Matias Delgado Camposin johdolla vuonna 1994.Casa Montañes

GERM N DE ARMAS, Adri n : Gu a de La Laguna 1986. Sivu 49.

CIORANESCU, Alejandro : La Laguna, historiallinen ja monumentaalinen opas 1965. Sivu 154.

MART N RODRIGUEZ, Gabriel : Kanariansaarten arkkitehtuuri 1978. Sivu 247–248.

DARIAS PRINCIPE, Alberto : Arkkitehtuuri ja arkkitehdit Länsi- Kanarian saarilla , 1874–1931 1985. Sivu 74.

SORIANO JA BEN TEZ DE LUGO, ALFONSO : Laguneras-talot ja perheet. Nava-Grimin ja Salazar de Fr: n suvut ja palatsit, sivu 13-137. 2007


Talossa on kolme kerrosta mezzanine: kattaa hyvin toistettu La Laguna ontto reiät, perhesuoja keskellä, joka näyttää koristavan kaarevat lehdet ja kaksi finials lopussa; sivuilla on kaksi rejeria-ikkunaa, jotka vastaavat mezzaniinia. Yläikkunat ovat giljotiinityyppejä, koristeltu hyvillä laakereilla. Tämän rakennuksen päällä on laattareunan päällekkäisyys kivireunan kanssa.

Oven molemmin puolin, sen sisäosassa, on kaksi kivipisariaalia, jotka on kiinnitetty seinään. Patio on neliö, jonka keskiosa on kivi suihkulähde. Talo esittelee upeaa puuteosta kaikissa kasveissaan, joista viemäröinti on zoom-rikas. Portaikko esittelee ensimmäisen osan kivestä, jota jatketaan puussa.

Tällä hetkellä tämä rakennus on Kanariansaarten neuvoa-antavan toimikunnan päämaja.Casa Montañes

Monta-perheen ensimmäinen jäsen, joka saapuu Teneriffalle, on Juan Ram rez Toledon vuorilta, naimisissa Beatriz Garc a D nizin kanssa ja asettuu La Orotavaan 1500-luvun alkupuolella.

Kun otetaan huomioon tämä ensimmäinen sukupolvi, merkki, joka kiinnostaa meitä kyseessä olevan rakennuksen suhteen, kuuluu seitsemänteen, joista kaksi ensimmäistä liittyy La Orotavaan, seuraavat kaksi (molemmat naislinjassa) Saniin. Juan de La Rambla ja kaksi muuta Los Siloselle, jonka San Sebasti -nsaarin nissien nunnakko (Bernardas) luostari perusti Sebasti n P rez Enr quezin, Luisa Francisca Monta aviomies, joka piti sukupolvia neljännessä sukupolvessa, ja joista he olivat suojelijoita. Sukunimi Monta s ilmestyy vasta kolmannessa sukupolvessa, ja tämä toisessa paikassa siirtyy jo kuudennesta ensimmäiseen.


Vuonna 1985 Kanariansaarten autonominen yhteisö osti talon sijoittaakseen siihen Kanariansaarten neuvoa-antavan toimikunnan pääkonttorin, jolloin rakennus oli tuolloin erittäin huonossa tilassa.

Kunnostustyöt aloitettiin vuonna 1985, niitä kehitettiin vaiheittain. Ensimmäinen, joka koskee kartanon aikaisempaa aluetta, alkoi vuonna 1985 ja päättyi sen vihkiytymiseen 9. kesäkuuta 1988, kun taas toinen kiinteistön takaosaa vastaava päättyi 17. maaliskuuta 1994.

Historiallis-taiteellisella mielenkiinnolla luetteloidun rakennuksen merkitys edellyttää, että valinnainen johto punnitsee huolellisesti minkä tahansa uuden elementin käyttöönotto jollain tavalla sen uuden käytön vuoksi, ja se ansaitsee erityistä huomiota sen mahdollistamiseksi täydellinen integrointi sarjaan.


Descripción Documento Descargar Documento
Ficha informativa del PEPRI
Ficha informativa del PGOU


5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario Creo que estas páginas aportan información e imágenes de gran calidad. Probablemente no se pueda encontrar todo lo aquí expuesto en un sólo sitio.
Autor

Anónimo