CALLE DOMINGUEZ ALFONSO ESPACIO URBANO

ARONA
- Espacio Urbano. Calles -
Dom Nguez Alfonso Street integrerar omfattningen av grundområdet för Arona, vars ursprung går tillbaka till grunden till den primitiva hermitage San Antonio Abad av Ant n Dom Nguez, 'el Viejo ' 1625, ägare av mycket av landet mellan Los Cristianos och Los Quemados och bosatt på den plats som kallas 'Casitas de Altavista ', på den nuvarande staden Arona. Runt templet och under det sjuttonde och artonde århundradet kommer den tidiga bosättningen att inrättas, kännetecknad av dess markanta landsbygdskaraktär och med en spridd bosättning, som redan gick in i det nittonde, ger upphov till en större definition av Den historiska stadsplanen. Detta är artikulerat från Church Square och två fallande rutter - Duque de la Torre Street och Dom Nguez Street

Alfonso-, kopplade till varandra av gatorna La Luna, del Medio och La Constituci. Denna gata vid sammanflödet med La Luna Street presenterar en koncentration av hus på en våning eller mark, förknippad med en mer ödmjuk befolkning, och visar variationerna i slutet av 1800-talet när det gäller sammansättningen av fasader.

  • Bibliografi: BESLUT 70/2007, av den 2 april, som förklarade Aronas historiska centrum som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historisk uppsättning. Bilaga.
  • Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.

HERN NDEZ GONZ LEZ, M. 'Tenerife. Historiskt och kulturellt arv '. 2002. Ed. Rueda. Santa Cruz de Tenerife.CALLE DOMINGUEZ ALFONSO ESPACIO URBANO

- BESLUT 70/2007, av den 2 april, och förklarar det historiska centrum av Arona som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historiska uppsättningar. Bilaga.

- Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.

- HERN NDEZ GONZ LEZ, M. 'Tenerife. Historiskt och kulturellt arv '. 2002. Ed. Rueda. Santa Cruz de Tenerife.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Fotografier: Gislaine Hasse Sikorski.CALLE DOMINGUEZ ALFONSO ESPACIO URBANO
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien