CALLE DOMINGUEZ ALFONSO ESPACIO URBANO

ARONA
- Espacio Urbano. Calles -
- BESLUT 70/2007, av den 2 april, och förklarar det historiska centrum av Arona som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historiska uppsättningar. Bilaga.

- Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.

- HERN NDEZ GONZ LEZ, M. 'Tenerife. Historiskt och kulturellt arv '. 2002. Ed. Rueda. Santa Cruz de Tenerife.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Fotografier: Gislaine Hasse Sikorski.CALLE DOMINGUEZ ALFONSO ESPACIO URBANO

Gatan Domínguez Alfonso är en del av grundområdet i Arona-kärnan, vars ursprung går tillbaka till grundandet av den primitiva eremitaget San Antonio Abad av Antón Domínguez, "el Viejo" 1625, ägare till en stor del av landet mellan Los Cristianos y Los Quemados och bosatt på platsen känd som "Casitas de Altavista", på den nuvarande staden Arona. Runt templet och under hela 1600- och 1700-talet skulle den primitiva bosättningen konfigureras, kännetecknad av dess markanta landsbygdskaraktär och med en spridd befolkning, som redan kom in i XIX skulle ge upphov till en större definition av den historiska stadsväven . Detta är ledad från Plaza de la Iglesia och två stigande stigar - gatan Duque de la Torre och gatan Domínguez

Alfonso-, förbundna med varandra genom gatorna La Luna, del Medio och La Constitución. Denna gata vid sammanflödet med Calle La Luna presenterar en koncentration av envånings- eller radhus, förknippad med en mer ödmjuk befolkning, som visar variationerna typiska för slutet av 1800-talet när det gäller fasadernas sammansättning.

  • Bibliografi: DECREE 70/2007 av den 2 april, som förklarar Aronas historiska centrum som en plats av kulturellt intresse, med kategorin Historisk plats. Bilaga.
  • Guide till det historiska komplexet i Arona. Arona kommunfullmäktige.

HERNÁNDEZ GONZÁLEZ, M. ”Teneriffa. Historiskt och kulturarv ”. 2002. Ed. Rueda. Santa Cruz på Teneriffa.CALLE DOMINGUEZ ALFONSO ESPACIO URBANO
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien