CALLE EL PASO 3

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Talo sijaitsee kunnan historiallisen keskustan kaukana, miehittäessään kapeaa ja pitkänomaista tonttia, joka rajoittaa selässään Las Monjas-rotkoa, vetämällä rajat tällä alueella taukoa kohtisuoraan tekemistä varten. rotkon kanavalle. Karttarekisterin mukaan rakennus rakennettiin vuonna 1931, vaikka rakentamisen luonne huomioon ottaen on todennäköistä, että sen pääkonttori on paljon aikaisempi kuin kyseinen vuosi, ehkä 1800-luvun lopulla. Nykyään ja nykyisen vuosisadan alussa toteutetun uudistuksen perusteellisen puuttumisen vuoksi talo esitetään muuttuneessa tilassa, ja visualisointinsa perusteella se voidaan vain intuitioida, mikä voisi olla sen alkuperäinen ulkonäkö.Calle El Paso 3

Alun perin vaatimaton mittasuhteet ja nöyrä näkökulmainen rakennus koostuu yhdestä nelikulmaisesta kahdesta korkeudesta, joka yhdistää pienemmän puolensa kadulle. Tällä hetkellä tämän alkeellisen rakentamisen jälkeen pystytään rakentamaan monipuolisia rakentavia tilavuuksia, jotka antavat suojaa monenlaisille huoneille ja antavat talon asumiskelpoisuuden. Tontin syvimmässä osassa sillä on takapiha, joka rajoittuu Las Monjas-rotkon kanavaan.

Luoteeseen suuntautuneessa kadun linjaa seuraavassa julkisivussa on kolme erikokoista ja mittasuhteista sotkuista aukkoa: ylemmässä kerroksessa neliöiden ikkuna, melkein neliösuuruinen; ikkuna, pienempi ja tyylitelty, pohjakerroksessa; ja myös pohjakerroksessa sisäänkäyntiovi, joka on kiinnitetty kiinteistön vasemmalle puolelle. Tämä nykyinen ovi on vedetty sisään ja jätetään ennen sitä pienten mittojen sisäänkäynnin kuistilla, joka on aidattu puolivalmisella ovella. Julkisivun taso päällystetään vaakatasossa sen yläpäästä koveraan, kuperaan reunukseen, sisällytetty viimeiseen uudistukseen, ja kaksirivisellä haarukalla. Kun tutkittiin San Juan de La Ramblan suojattujen rakennusten luettelon graafisia tietoja, 1999, julkisivu näytettiin tuolloin eri näkökulmasta: risteyden puute; kalteva katto oli piilotettu tehdaslaatikon taakse; ylimmän kerroksen ikkuna sisältää lasitetun yläosan pystyssä; eikä ovea asetettu takaisin julkisivulinjaan nähden. Lisäksi näistä graafisista tiedoista voidaan nähdä, että pohjakerroksen puusepän suunnittelulla oli oma 2000-luvun alkupuolen suunnitelma lasitetulla lehtilavalla. Edellä esitetystä huolimatta on todennäköistä, että talon nykyinen ulkonäkö on lähempänä alkuperäistä jälkeensä kuin vuonna 1999 esitetty, etenkin siinä, että siinä on näkyvät räystät ja ovi ...Calle El Paso 3

Koska talon alkuperäisestä rakentamisesta puuttuu, se on pystyttävä perinteisellä muurausseinällä ja käytävillä, lattialla ja katolla olevilla puurakenteilla. Mainittu katto on tässä tapauksessa kallistettu neljään veteen parilla ja rivillä, kaareva laattapeite. Kreikan vaatimattomasta koosta ja lisäksi talon yksinkertaisen luonteen mukaan on mahdollista varmistaa, että katolla ei ole kiinnittimiä ja niveltapoja, ratkaisut 'reservadas ' rakenteisiin, joilla on suurempi kokonaisuus ja taloudellinen suorituskyky.


1900-luvun alussa - todennäköisesti 1920-luvun lopulla, analysoitujen elementtien estetiikka huomioon ottaen - julkisivu tehtiin staattisella peruskorjauksella, jossa nostettiin tehdasparapetti piiloon kaltevaa kattoa ja varmasti pohjakerroksen ikkunan kokoa ja järjestelyä sekä sen puuseppää ja sisäänkäynnin ovea muokattiin.

Viime aikoina asumiseen on tehty perusteellinen kuntoutus- ja uudistustoimenpide, joka vaikuttaa pohjimmiltaan kattoon ja julkisivuun. Uudistus sisälsi reunan räystästä; ylemmän kerroksen ikkuna kunnostettiin kokonaan noudattaen perinteistä estetiikkaa, mutta ei toiminnallisuutta; pohjakerroksen ikkunan lasitetut lehdet purettiin; ja ovi poistettiin ja stankoitiin, jolloin jätettiin pääsy kuistille. Lukuun ottamatta tätä viimeistä erityisluonnetta ja reunuksen sisällyttämistä, ymmärretään, että tällä viimeisellä uudistuksella on haluttu lähestyä taloa alkeellisimpaan suuntaansa, jolloin se saa aikaan tiukamman ilman.Calle El Paso 3

PGO San Juan de La Rambla , Suojattujen rakennusten kissalogi. Lopullinen hyväksyntä heinäkuussa 2004.

PEP ja RI San Juan de La Rambla , 1998


ORAMAS Luis, JA Viisi vuosisataa San Juan de La Ramblan historiassa . San Juan de La Ramblan kaupungintalo, 1999.

GONZ LEZ Carrillo, W. Arkkitehtuuri Kanariansaarilla . Grafiikka Tenerife, 1996.

San Juan de La Ramblan kaupungintalo . Kissa-logo suojattujen rakennusten kunnassa San Juan de La Rambla . San Juan de La Ramblan kaupungintalo, 2004.

San Juan de La Ramblan kaupungintalo. San Juan de la Ramblan suojelua ja sisäuudistusta koskeva erityinen suunnitelma . San Juan de La Ramblan kaupunginvaltuusto, 1998.


Descripción Documento Descargar Documento