CASA LO DE CARTAS

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Hacienda -
Stadgan var en av de mest inflytelserika familjerna i Santa Cruz de Tenerife under 1700-talet, både för sin obestridliga ekonomiska eller makt, baserad på dess kommersiella och maritima verksamhet, och för dess prognos i det sociala livet, både civila och religiös för den dåvarande Puerto och Plaza Fuerte.

Initiativtagaren till sagan var Don Mat som Rodr guez Carta, född 1675, i Santa Cruz de La Palma, av föräldrar också palmer (l av Villa de San Andr och hon av själva palmhuvudstaden) som, tillägnad handel Kanarisk-amerikan, gift 17 december 1696, därför vid 21 års ålder, med Santa Cruz de Concepci n Dom Nguez Perdomo i Santa Cruz de Tenerife, där från det ögonblicket.

Han lämnade det speciella skyddet som han gav Santa Cruz de la Parroquia, som var hans mest framträdande beskyddare, som hans vackra predikstol bevittnades och kapellpanten som tjänade som en begravning för hans familj, betraktad som juvelen i barocken på Kanarieöarna, bland många andra uppmärksamheter; och även till Hermas av Ntra, fru de Regla till vilken hon begärde sig med sakristi och altertavla och olika plagg, materialiserades stadens civilprojektion i de olika husen de hade.

Beläget nordväst om stadens centrum i Arafo, i en sektor medianer känd som Morra el ugn, finns det ett byggnadskomplex, antagligen kopplat till bokstavsfamiljen, byggt under 1700-talet för att hysa en stor jordbruksgård och bevara jakt.

Byggnaden har nått våra dagar och bibehåller mycket av de typiska delarna av denna typ av gårdar. Visar ett område med stall med sina spjälsängar, en stor era tillsammans med vingården som ockuperar oss och olika reservoarer och vattentankar som betjänas av brevgalleriet.

Här belyser vi vingården som alltid var förknippad med odlingen av vinrankan en ekonomisk aktivitet som på Kanarieöarna ...Casa Lo de Cartas

Byggnadsuppsättning bestående av fyra moduler, av en anläggning med sluttande tak på två och fyra vatten.
Det är konstruktioner gjorda av grov sten med stora askar korsade i hörnen för att ge motstånd mot dessa, fyllda med spillror och samlade med lera inuti, och gipsade med kalkmurbruk.
Husmodulen består av två delar som i början troligen var oberoende, även om de för närvarande är förenade, av en ny konstruktion som gjorts av dess bakre del. Fasaden har totalt sju öppningar, placerade slumpmässigt på fasaden, vilket indikerar fastighetens ungefärliga datering.
På dessa moduler finns en vingård som bibehåller alla sina egna egenskaper täckt av ett tak med två vattnen.
Vid ingången till fastigheten finns en modul som kan vara till platsen för att lagra djuren för resenärer som kommer att passera genom fastigheten, liksom djuren i bergen med tanke på deras plats i tillgången till fastigheten.


Arafo MUNICIPALITY

Bokstäver ZONE

ADDRESS Vägbokstäver S / N

UTM-KORDINATER

X 359 917,51

Och 3.137.241,64Casa Lo de Cartas

-Fari till Pestano, F .: En resa genom Arafos arkitektoniska och etnografiska arkitektoniska arv: dess tillgångar av kulturellt intresse och andra förslag till öppning .
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001
-Victor Servilio P rez. 'Afo. Retarzo Historia, profiler och profiler (urval av verk publicerade i pressen) ' . Graficas Tenerife SA 1986
-Landskap och landskapsarkitektur, regionala guider på Teneriffa. 'D Upptäck Southwest ' . Tenydea, SL oktober 2005. Rådgivande för arv Histr Rico del Excmo. Arona stadshus. 'III Historia konferens på södra Teneriffa. Candelaria, Arafo, Gimar, Fasnia, Arico, Granadilla de Abona, San Miguel de Abona, Vilaflor, Arona, Adeje, Gu de de Isora, Santiago del Teide '. Rådgivare för historiskt arv. Arona kommunfullmäktige, november 2013.
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO