CALLE LA LIBERTAD, Nº 5

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger i den historiska gatan La Libertad, vars uppkomst i utformningen motsvarar en forntida aboriginal transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen.

Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som körde i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön

I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.

Denna konstruktion förändrades eventuellt med tiden, eftersom den i sitt inre har element som karakteriserar den som landsbygdsarkitektur, men genom sin fasad ser vi att den blir en modern byggnad i slutet av seklet .

I det här huset finns det varor av intresse, till exempel en vingård som hålls i ett acceptabelt bevarandestillstånd.Calle La Libertad, nº 5

Envåningshus, på huvudfasaden, medan det på insidan av huset visar oss en källare. Den bildas av två oberoende moduler som anpassar sig till den ojämna terrängen och bildar en rektangulär plan som täcker fastigheten norr fram. Formen på båda modulerna är trapetsformad efter orografin.

I huvudmodulen finns sex öppningar perfekt inriktade på dess övre yta, vilket är vinkelrätt mot byggnadens platta tak. I den andra modulen finns en större dörr som ger tillgång till den inre gården på fastigheten där bilagor till fastigheten har byggts, förutom att hitta gamla element som en vingård.

Dörrarna för åtkomst till huset är av två svängande löv, som fönstren som är av svängande löv och glaserade guillotin.

Tillgångsdörren till uteplatsen bildas av tre svängande löv, som möjliggör åtkomst till fordonet.

Snickaren är enkel baserad på rektangulära ramar, och både dörrar och fönster har en platt trägjutning. Det finns också ett smidarbete på fönsterbrädan.

Fasaden toppas med en gesim som avgränsar dess per meter, och på den stiger ett fabriksräcke som gränsar till hela takets omkrets.

Kåpan på båda modulerna är platt med åtkomst via en trappa inuti gården.Calle La Libertad, nº 5

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street 5 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,867,28

Och 3.135.668,23Calle La Libertad, nº 5

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN