CIUDADELA PASAJE SANTIAGO, 93

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Koko yhdeksännentoista vuosisadan ajan sitä kehitettiin tyyppiseksi rakennukseksi, jossa oli vähemmän varakkaita luokkia. Kaupungin köyhimmät alueet rakensivat kotejaan tai niin kutsuttuja hökkeleitä huonosti kestävillä materiaaleilla ja ilman terveysvalvontaa. Vasta traagisen jakson jälkeen se tapahtui voimakkaiden sateiden aikana vuonna 1853 Castillo-kadun ja Weyler-aukion lähellä, nimeltään Mekkojen taloja, kun kaupunginvaltuusto alkoi ottaa kirjeitä asia

Tämä ryhmä pieniä epäterveellisiä koteja, jotka ovat syntyneet välttämättömyydestä, resurssien puutteesta ja jotka eivät täytä asumisvaatimuksia koskevia vähimmäisedellytyksiä, tunnetaan nimellä linnoitukset. Linnoitus on suorakaiteen muotoinen yksikerroksinen rakennus, jonka sisäpuolelta jakaa pituussuuntaisella sivulla oleva käytävä, josta pääsee eri huoneisiin tai pieniin huoneisiin, jotka voidaan järjestää sekä neljään että kahteen sen rakennuksesta puolin. Heillä oli useita perheitä, ja yhteiset tilat järjestettiin sisäpihalle, johon palvelut, keittiö, pesula jne. Asennettiin.

Vuonna 1903 terveyskomissio julisti linnoitusten tartunnan lähteeksi epidemioille, jotka ovat edelleen levottaneet Santa Cruzin pääkaupunkia, joten se oli valmis purkamaan asuinrakennuksina.

Tämä linnoitus, joka sijaitsee Santiago-katua vastaan kohtisuorassa käytävässä, on samoin kuin ahdistuksen herra, kuten Ravina tai Pisaca, yksi niistä harvoista, jotka jäävät symboliseen Barrio de El Toscaliin.Ciudadela Pasaje Santiago, 93

Linnoitus on yhdessä kerroksessa kehitetty kollektiivinen asunto, joka koostuu useista yksiköistä, jotka on järjestetty käytävän molemmille puolille. Yksiköt erottuvat värillisillä, litteillä julkisivuilla, joissa on ovi ja ikkuna, ja kattoikkunan yläpuolella. Ne koostuvat pareista ja symboleista. Katto on kalteva laatta.

Santiago Passage -kadun linnoitus, 93, koostuu 19 huoneesta tai huoneesta, joka on järjestetty pienikokoisella käytävällä ja pääsee Santiago-kadulta pienten, portaikkojen kautta kulkevien, portaikkojen läpi, seinien reunustamana. of mamposter a.

Pienet huoneet ovat rakenteellisia suorakulmaisia ja harjakatolla. Jokaisessa pienessä julkisivussaan on yksi tai kaksi aukkoa, jotka vastaavat ovea ja joissain tapauksissa ikkunaa. Kahdessa pääkadun reunustavassa talossa on kaksi muuta ikkunaa, jotka on valmistettu puolipyöreällä kaarilla.

Kattojen räystässä sijaitsee reunus, joka jatkuu sivuseinämän päätyssä.

Tämä ryhmä taloja on kunnostettu osittain julkisivujen maalauksella ja puusepäiden ilmastoinnilla.Ciudadela Pasaje Santiago, 93

Suojausaste: Osittainen arkki n 25.
Suojauslogo n. PGO Santa Cruz de Tenerife. Osittainen lopullinen hyväksyntä
2014
Kiinteistö sisältyy BIC Conjunto Hist rico El ToscalCiudadela Pasaje Santiago, 93

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife
ALUE Centro-Ifara District (El Toscal)
OSOITE N Santiago Street, 93


- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. 25.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Kaupunki, arkkitehtuuri ja historiallinen muisti 1500–1981 u2019, osa I. Toimittaa Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuustoa.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D lukee Mart nezin.

Armiche lvarez P rez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Haridian Itaisa Quintana Gonz lez


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación
Ficha Informativa ICON (Centro de Conservación y Restauración del Patrimonio, Fundación CICOP).

ESPACIOS URBANOS
Ciudadela Pasaje Santiago, 93 Barrio de El Toscal - Cat:General