ALAMEDA DE LA MARINA

Santa Cruz de Tenerife
- Espacios Urbanos. Lugares -
Ant Guo Rimens sista stora prydnadsverk är Alameda känd under namnet Marqu s de Branciforte, generalbefälhavaren, i vars korta tid dess design ägde rum. Det betalades av sina grannar och svarar på den mentalitet som rådde i illustrationen, gynnsam för att förverkliga anlagda offentliga promenader, ett utrymme som hittills var okänt i Santa Cruz utanför de privata trädgårdarna i dess lite. Uppfördes 1787 för att bilda en rätt vinkel med piren, dess dimensioner reducerades, bara 79 meter lång. Det planterades med två rader av lamos som gav det sitt namn, som skulle ersättas 1830 av L bano bananer och tamarinds. Den saknade fasaden, skildrad i så många graveringar, var en portal med tre bågar med ett vapensköld, två inskriptioner på marmorgolv och två rika genosiska statyer av sommar och vår.

Fasaden avslutades med skölden från Royal Arms of Spain och med två ordrar som uttryckte: Det har betalats av generositeten hos de utmärkta människorna i detta område, rörd av god smak och önskemål att samla sitt samhälle i sådan egen rekreation och stimuleras av den effektivitet som den ovannämnda generalkommandanten ägnar sig åt och bidrar till skönheten, utvecklingen och förbättringen av Plaza och befolkningen.

Redan på 2000-talet byggdes ombyggnaden av Plaza de Espa på denna täckning ut på grund av sin ursprungliga bakgrund som gav upphov till den nuvarande.Alameda de la Marina

- GALANTE GÓMEZ, M. (1984). Kanarisk arkitektur (Från andra hälften av 1700-talet till slutet av 1800-talet) Edirca, Prisma Canario.

Skrivande och forskargrupp: Architecture Unit of the CICOP Foundation.
Miguel Angel Fernandez Matran.
Jose Luis Dolera Martinez.
Armiche Alvarez Perez.
Sendy Hernandez Alvarez.

Foto: José Mª. Bossini Ruiz.Alameda de la Marina
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s