CRUCIFIXIÓN (ERMITA DE GRACIA)

San Cristóbal de La Laguna
- Bienes Muebles. Pintura -
Jag läste på duk av en författare från artonhundratalet.

Det är tydligen att det är ett målning från artonhundratalet av en författare som representerar temat Cricifixi n de Jesus Kristus vid den tidpunkt då Longinos sticker ett spjut i sin högra sida.

Både färgen och kompositionen i scenen, såväl som många detaljer föreslår kvaliteten på duken trots den stora höjd som den är utsatt för i Hermitage och tidens gång väsentligen hindrar en översikt över den .Heritage Notebooks. Restaurering av personlig egendom i La Laguna. Island Council of Tenerife, Ex. Stadshus i San Crist bal de La Laguna. 1995Kompositionen är mycket lik den för en tysk gravyr som inte är ektra eller med tanke på den stora handeln och utbytet av befintliga gravyrer fram till början av 1800-talet mellan halvön, Amerika, Kanarieöarna och andra länder och städer Européer som Fl ndes, Hamburg, G nova osv ...

Färgen är mycket rik och betonar där konsten försöker belysa karaktärerna som han anser vara de viktigaste och samtidigt använder tekniken för de ljusmörka för att uppnå detta syfte.

Fonderna är mycket intressanta, inte bara när det gäller arkitektoniska konstruktioner utan också i behandlingen av moln och sol (som verkar som skrifterna indikerar)

När det gäller scenens rörelse visas det inte bara i förkortningen av Longinos när han spjutar spjutet mot Jesus utan också i de hästar som är otrevligt upprörda, i Jungfru som förskrider en av hans fötter för att närma sig sin Son, virvel av moln, etc.Följande åtgärder genomfördes vid restaureringen som genomfördes 1995 av University of La Laguna University of Fine Arts:

1. Att göra en fotografisk dokumentation för att registrera verkets preliminära status.

2. En ultraviolett visuell lysering som visar att det knappt fanns återhämtningar och frånvaron av skyddande lack.

3.-Kemisk analys av bildskikten, bindemedel och pigment, detektering av ett mycket bräckligt och sprött skikt som motsvarade någon typ av gummi. Detta var orsaken till den bedövade starka som bildfilmen presenterade. Det var gummiband som en reaktion på alkohol. Det förberedande dukskiktet var en järnoxid med ett oljigt bindemedel. En fytopatologisk studie visade att den attackerades starkt av svampar, som rapporterats av Institutionen för växtbiologi vid fakulteten för biologi vid University of La Laguna.

4.- Den japanska bildytan på bildytan med kaninsvans var inställd för att skydda bildfilmen.

5. Vi fortsatte med att rengöra tyget på baksidan av en skalpell.

6.- För att få färgen att sitta utfördes en desinfektion och sedan testades den med BEVA 371, där färgen fixerades perfekt på duken.

7.-En rentelado eller utbildning genomfördes för att förstärka arbetet. För detta användes linnduk med gröt, som förstärktes med fungicid för att förhindra att det ruttnar.

8.- Den fasta ramen ersattes med en eftersom den tillät efterföljande fasthållning om duken lossnade i framtiden.

9. - Det japanska skyddspapperet togs bort.

10.-Rengöring av färgfilmen utfördes, försiktigt för att eliminera bedövningen.

11.-Beläggningen utfördes i de färgade lagunerna med gips-pigtail.

12.-Bildbilden återintegrering gjordes med akvareller först och efter en första ...Crucifixión (Ermita de Gracia)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ARQUITECTURA RELIGIOSA
Crucifixión (Ermita de Gracia) Ermita de Nuestra Señora de Gracia - Cat:Ermitas