CASA LERCARO

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Detta hus beläget på San Agustin Street, innan Gua Real Street nr 22 byggdes 1593 av D. Francisco Lercaro de Le n, italiensk köpman gift med D. a.catalina Justianini, dotter till Gaspar Justianini, public scribe son till Bernardino Justianini den gamla mannen som hade byggt ett hus på platsen.

Huset är förmodligen byggt helt 1599.

Byggnaden restaurerades och rehabiliterades som ett historiskt museum av Island Council of Tenerife 1993 och höll i flera tematiska rum den historiska utvecklingen från erövringen till nutid.

Huset var hemmet för familjen Lercaro Justianini tills familjen flyttade till La Orotava och bibehöll ägandet till La Laguna Palace House fram till mitten av det tjugonde århundradet.

Från 1940 till 1953 var det högkvarteret för fakulteten för filosofi och brev vid universitetet i La Laguna.Casa Lercaro

San Crist bal de La Laguna. 5 århundraden av historia. Delegationen av det historiska arvet från staden La Laguna 1996.

SORIANO OCH BENITEZ DE LUGO, ALFONSO; Laguneras hus och familjer, linjer och palats i Nava-Grim och Salazar de Fr som stadshus i San Crist bal de La Laguna. 2007Casa Lercaro

Huvudfasad (San Agustin Street)

Den allmänna organisationen av fasaden bildas av en central kroppskropp, resten av murverket, luckor och takfot av brickor. Dess sammansättning är asymmetrisk med fyra fönster i toppen som inte är helt i linje med varandra och i hörnet en visselpipa som består av grundsten som fungerar som en konstruktiv länk mellan de två fasaderna.

Betonar omslaget på stenhuggar från Genoese Mannerist-stil som sammanfaller med familjens ursprung, stiger i två kroppar för att överskrida det enastående gesimsen som stöds av små nulor med ringar dekoration och vapenskölden från Lercaro-familjen skulpterad i sten i mitten

Tillgångsdörren inramad i stenarbeten bidrar till fasaden med att placera ett fönster på den och markera en cirkulär front med tre vaser i den arkitektoniska kompositionen.

Gipsen har en karakteristisk gravering av de genosiska palatserna, som upptäcks under byggnadens renoveringsarbete. I den kan du se en perfekt regelbunden promenad av arbetet med vissling a.

Sidofasad (Tabares de Cala Street).

Den är mer asymmetrisk än den viktigaste. Den har två höjder i nästan hela dess förlängning utom i områdena för tillgång till gårdar.

Fasadens del av tillträde till trädgården och garagen består av en kropp av en enda anläggning där vi hittar en dubbel smidesjärngrind med böjd överligg och omgiven i galopp, vilket leder till ett glaserat rum där de är utsatta Små vagnar. På denna dörr och efterbehandling av fasaden hittar vi en liten eller crenellated. Till höger är en dubbelbladig trädörr med böjd överliggning och infälld i galopp som ger tillgång till trädgården.

Interiörbeskrivning

Interiören ...Casa Lercaro

MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADDRESS Street San Agust n, 22


Descripción Documento Descargar Documento
Ficha PGOU
Levantamiento de la fachada principal
Ficha PGOU
Plan Especial.Planta Baja y Entreplanta
Plan Especial.Planta Primera
Plan Especial. Cubiertas
Plan especial. Secciones
Planta Baja y Entreplanta