CASA BORGES-ESTÉVANEZ

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Borges-Est vanez -talon rakensi vuosina 1733 - 1735 Meade-perheen jäsen , kuuluisa irlantilainen perimä , jonka yksi näkyvimmistä jäsenistä oli Jos Murphy ja Meade1. Tämä näkyvä poliittinen tiinerfe tai sai Archipi-järven pääkaupungin Santa Cruz de Teneriffalle, joutuessaan viettämään pitkiä aikoja maassa.

Mutta hänen veljenpoikansa Nicol ja Patricio Est vanez Murphy, kaksi merkittävintä poliittista ja kulttuurista persoonallisuutta paikallisen ja kansallisen näyttämön alueella 19. ja 20. vuosisadan alkupuolella, ovat enemmän sidoksissa taloon. Suurin heistä u2014Nicol s Est vanez Murphy u2014 oli urasotilas , joka palveli Afrikassa, Puerto Ricossa ja Kuubassa. Vakuutetulla republikaanista hänestä tuli sotaministeri muutamalle kuukaudelle vuonna 1873. Luostarin palauttamisen myötä hän muutti maanpakoon eri puolille Eurooppaa ja Amerikkaa palatakseen Madridiin 1800-luvun lopulla ja jatkamaan poliittista uraaan. sillä sijainen republikaani. Hän kuoli Pariisissa vuonna 1914 palvellessaan Ranskan hallitusta ensimmäisen maailmansodan alkuvaiheissa.

Hänen elämäkerta on melkein uutta, ja saman hahmon pimeimmissä tapahtumissa hänen väitetyn osallistumisensa anarhistiseen hyökkäykseen Alfonsoa vastaan ...Casa Borges-Estévanez

SAN CRIST BAL DE LA LAGUNAN (2006) PGO- NEUVOSTO Lopullinen hyväksyntä lokakuussa 2004. [Online] Saatavilla: http://www.gerenciaurbanismo.com/gerencia/GERENCIA/published/DEFAULT/pgo_a d_2004.html : 1. joulukuuta 2014].

BOLA OS, JI ja GRANJA, R. Casa Borges-Est vanez: kulttuuri mantelipuun ympärillä. Vuonna XVIII Symposium Kanariansaarten historiallisista keskuksista ja kulttuuriperinnöstä. Villa de Los Realejos, 16.-18.4.2015. San Crist Bal de La Laguna: Säätiön kansainvälinen kulttuuriperinnön säilyttämiskeskus (CICOP), pp. 135-143.

REYES GONZ LEZ, NICOLAS Nicol s Est vanez ja mantelipuun varjossa. Rincones del Atl ntico, nro 2 (2005)

KUVAT

ALVAREZ, Javier, FARM Rafael, BOLA OS, Jos Iv n


1 838-1856: ENSIMMÄINEN OSASTO JA NUORI

1838: Nicol s Est vanez Murphy syntyi 17. helmikuuta Las Palmas de Gran Canarialla. Hän muutti ja asettui Santa Cruz de Teneriffalle ja vietti vuodenaikaa Santa Mar a de Gracian perhekodissa La Lagunassa.

1842: Hänen veljensä Diego Est vanez runoilija ja merimies syntyy.

1850 : Hänen veljensä Patricio Est vanez, poliitikko ja toimittaja, syntyy.

1 852-1856: Hän matkustaa Toledoon ja aloittaa opintonsa Infanter Collegessa a. Osallistu taisteluihin kenraali O Donnellin vallankaappauksessa. Ensimmäiset sotilaskohteet.

1857: Matka Teneriffalle lepäämään ja toipumaan eräistä korkea-asteen kuumeista.

1856-1871 HÄNEN SOTILA-HENKILÖT

1859-1860 Osallistuu Marokon kampanjaan, jossa hän tapaa kenraalin Primin, seisoen useilla konfliktien rintamilla: Castillejos, tetu n, Wad-Ras. Nämä kokemukset heijastuvat hänen teoksessaan Afrikkalaiset jaksot (1897)

1862: Matkalla Teneriffalle vanhempiensa kuoleman vuoksi.

1863-1865 Osallistuu Santo Domingo -kampanjaan kuuluisassa Montecristi-puolustuksessa. Sieltä hän matkustaa Pohjois-Amerikkaan samaan aikaan sisällissodan päättymisen kanssa, missä hän analysoi Yhdysvaltojen armeijan ja sosiaalista tilannetta. Kapteenina hänet nimitetään Kuubaan vaihto-tilanteessa.

1866-1867 Hänen veljensä ja sisarensa kuolivat Patrickia lukuun ottamatta. Vuonna 1867 hän avioitui Mar a Concepci n Su rez: n ja Oteron kanssa, joiden kanssa hänellä on kaksi lasta: Francisco ja Ana. Hän julkaisi ensimmäisen teoksensa La milicia. Tyypit ja sotilaskäytännöt.

1868-1871 Hän tapaa Englannissa kenraalin Primin kanssa ja osallistuu aktiivisesti La Gloriosaan. Emn 1869 puuttuu syyskuun ja lokakuun tasavallan kapinoihin. Korvaavassa tilanteessa, joka odottaa määränpäätä, hän palaa Kuubaan, missä ammunta ...Casa Borges-Estévanez

Talossa on rakennettu noin 500 neliömetriä ja maata 12 000 m2. Kiinteistössä on kasvi muodossa 'U ', kuoren pohjoiseen kehittyneempi ja mukulakivisen terassin kanssa avoin etelään.

Alkuperäinen paikka, jossa talo rakennettiin, oli hyvin erilainen kuin nykyinen, koska Gracian Eremitaatioon on vain yksi, joka on rakentava kopio Meade-talosta vähän muuttuneessa maaseutuympäristössä, josta Santa Cruz

Se on kaksikerroksinen talo, joka sen itäpuolella ja yläkerrassa päättyy tunnetulle parvekkeelle, jonka jalka sijaitsee kuuluisa mantelipuu. Yläkerrassa on galeria ace suljettu, pienillä ikkunoilla. Itäisellä julkisivulla on suljettu parveke yläkerrassa. Se on erinomainen suljetun galleriaansa pitkin, joka kulkee ylävartalon eteläpuolella, johon erilaisia rakenteita lisättiin kahdessa vaiheessa. Niiden joukosta erottuu länteen sijoitettu poikittainen runko, jossa on puinen galleria .

Huomattavana elementtinä on mainittava myös suuri holvattu säiliö, jossa on neliöpora .

Sarja on täydennetty joukolla liitettyjä riippuvuussuhteita, joista joillakin on vähän perintöarvoa, mukaan lukien vanhat tallit tai tutkimusCasa Borges-Estévanez

Nicol s Est vanezia on perinteisesti pidetty yhtenä ensimmäisen kanarian kansallismielisyyden edeltäjistä, joka on Latinalaisen Amerikan vapautusliikkeiden innoittaman vapauttavan ideologisen virran ansiota. Se on suosittu nationalismi, joka syntyy Kanariansaarten siirtolaisilla. Est Vanez, vaikka hän ei ollut tietoinen siitä, oli kyseisen nationalismin edelläkävijä, vaikka hän ei ollut koskaan tukenut porvarillistä nationalismia, kuten sellaista, joka syntyi Euroopassa ja Espanjassa 1800-luvun imperialistisen laajentumisen aikana.

Kuuban tapauksessa Est Vanez lopulta puolustaa vapautumistaan toteuttamalla kansanäänestyksen itsemääräämisoikeutta soveltaen. Suuri panos Kanaarin identiteettimerkkien kehitykseen historiallisena kansallisuutena on Kanaarin runon kappale VII, joka tarjoaa allegoraalisen myytin mantelipuusta , joka on kaikkien Kanariansaarten kotimaan symboli, kotimaa joka ei ole vain käsittämätön varjo, vaan myös kallio ja suihkulähde ja jopa pe. Est vanez myötävaikuttaa myös Kanarian identiteetin kehittämiseen allekirjoittaen muita ideoita: Kanaarin aboriginien kiitosta, saariston yhtenäisyyttä erillisenä alueena ja saarten afrikkalaisuutta. Jotain samanlaista on tapahtunut toisen Kanarian kansalaisen, jota pidetään kanarian kansallismielisyyden isäksi , anarkistin, tasavallan ja vallankumouksellisen Secundino Delgado Rodr guezin (1867–1912) kanssa, jonka kanssa Est vanez vieraili vuonna 1902, maltillisessa eristyksessä. Madridista. Kaksi kanariaa ovat sopineet monista asioista; molemmat militoivat libertarian anarkismin riveissä, josta he voivat taistella kansojen ja yksilöiden autonomian puolesta.Casa Borges-Estévanez

Asetus 58/2014, 29. toukokuuta kulttuurialan julistamisesta luokan Historiallinen sijainti La Casa Borges-Est vanez kanssa, joka sijaitsee San Cristin bal de La Lagunan kunnassa, saarella Teneriffalla, rajaamalla sen suojaympäristö.

Venezuelassa sijaitseva Borges-Est-talo on sen vuoksi suojattu kahdella suojeluluokalla: Kanariansaarten historiallisesta perinnöstä 15. maaliskuuta annetun lain 4/1999 mukainen kulttuurin kannalta kiinnostava omaisuus ; ja rakenteellisen suojelun taso 1 San Crist Bal de La Lagunan kunnassa voimassa olevan suunnittelun mukaan, joka sisällytetään yleisen hoitosuunnitelman suojaluetteloon (lopullinen hyväksyntä / lokakuu 2004).

rajaaminen

Kulttuuriesineiden rajaaminen kulkee Santa Cruz-La Laguna -valtatien eteläistä reunaa pitkin, kunnes sieppataan Gomeros Ravine -akseli. Mene ylävirtaan, kunnes saavut pisteeseen, joka osuu samanaikaisesti Jos Luis Moreno Becerra Street -kadun länsirannan pystysuoran kanssa. Tästä kohdasta se menee pohjoiseen, kun edellä mainitun pystysuora menee yhteyteen edellä mainitun rotkon pohjoisen reunuksen kärkeen. Tästä eteenpäin se kulkee mainittua veriä pitkin NE: n suuntaan, kunnes se tarttuu Jos Luis Moreno Becerra Street -kadun itärannan pystysuoraan, jatkaen sen läpi NNW: n suuntaan ja sieppaaen yleisen moottoritien eteläisen marginaalin ja sulkeen siten suojaympäristön rajaaminen (asetus 58/2014, 29. toukokuuta).

RAJOITUKSEN PERUSTELUT

...Casa Borges-Estévanez

KUNNALLISUUS San Crist bal de La Laguna

Alue 1. piiri - Barrio de Gracia

OSOITE Avenida de los Menceyes, 110


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ARQUITECTURA RELIGIOSA
Casa Borges-Estévanez Ermita de Nuestra Señora de Gracia - Cat:Ermitas