1 1 1

CALLE CAPITÁN BROTONS

San Cristóbal de La Laguna
- Espacios Urbanos. Calles -
Tämä katu on jatkoa Bencomo-kadulle ja sen vieressä olevan Obispo Rey Redondo -kadun ( Carrera-katu ) viereen, luultavasti seuraavan kahden tien polkua, jotka poistuivat Villa de Arriba -kadulta , ja ovat siksi ennen kokoonpanoa ja asettelua tie Guos, koska kaikki muut kadut rakennettiin heidän akselinsa ja viitteidensä mukaisesti.

Se velkaa nimensä Capit n Gerardo Brotonsille . Hän syntyi Santa Cruz de Teneriffalla 5. joulukuuta 1903 ja kuoli Talavera de La Reinassa (Toledo) 6 päivänä helmikuuta 1937. Don Estanislao Brotonsin ja Povedan poika ja do Marista Rosa Ballesteriin ja Martineziin - Ocampo.

Hän avioitui 2. toukokuuta 1926 La Lagunassa (Santa Cruz de Teneriffa) Ana de Ascanion ja Le n-Huertan kanssa. Hän syntyi La Lagunassa 8. tammikuuta 1908 ja kuoli Santa Cruz de Teneriffalla. 18. toukokuuta 1999. Tästä linkistä syntyi hänen ainoa poikansa, Don Estanislao.

Hän tuli Artiller Akatemiaan vuonna 1921, saaden luutnantin arvon vuonna 1925, nimittäen Teneriffan Artiller-rykmenttiin. Nousin Capit n: iin vuonna 1933.

Vuonna 1929 hänet nimitettiin matematiikan professoriksi La Lagunan poliittisessa koulussa; ja vuonna 1933 hänelle myönnettiin otsikko teollisuusinsinööri.

Tammikuussa 1936 hän sai käskyn Monta a de La Lagunan akusta ja nimitettiin mainitun kaupungin kantonin sotilaskomentajaksi. Syyskuun 16. päivänä 1936 Teneriffan 1 baterin tutkimusmatkailijan komennossa lähettää Vigon puuttumaan Espanjan sisällissotaan. Hän loukkaantui 9. marraskuuta Casa de Campossa (Madrid) ja kuoli Talavera de La Reinan (Toledo) sotilassairaalassa 6. helmikuuta 1937.

Taisteluista yliopistokaupungissa palkittiin San Fernandon kollektiivinen palkinnonristi ja sankarillisesta toiminnasta Brotons-kapteenin seuraajan seuraaja Rodrigo sai henkilökohtaisen sotilasmitalin.

...

GARCIA, Carlos: La Lagunan vanhat kadut. Sen nimikkeistö 1500-luvulta aina Kanarian kansan kulttuurin d. Keskukseen asti 1994

GERM N DE ARMAS, Adri n: La Laguna. Perinteinen asuminen ja kaupunkitilan organisoinnin ongelmat. La Laguna, 1975.

ALEM N, Gilberto: Kuja n. Kriittiset laguunit. Cabildo de Tenerife, 1985.

CIORANESCU, Alejandro: La Laguna. Gu historiallinen ja muistomerkki. La Laguna, 1965.

MORENO FUENTES, Francisca: T azen a Teneriffan saarelta vuonna 1552. Urheilututkimuksen vuosikirja. Numero 25. Madrid, Las Palmas, 1979.

RODR GUEZ MOURE, Jos: Gu La historica de La Laguna. Kanarian tutkimuslaitos. La Laguna, 1935.Calle Capitán Brotons
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien


1
   Valorar/Comentar
Valoración

1

Comentario Actualmente dicha calle se llama "Alcalde Alonso Suárez Melián", abogado, miembro de la Agrupación Socialista y último alcalde democrático de La Laguna antes del golpe militar del 36. Por lo tanto se debería corregir y actualizar el nombre de dicha calle, para que la información sea la adecuada. Saludos
Autor

Rubens