CEMENTERIO DE SAN RAFAEL Y SAN ROQUE

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Etnografía. Cementerios -
Kuten hän kirjoittaa teoksessa u2018History of Santa Cruz de Tenerife u2019, kuuluisa historioitsija Alejandro Cioranescu: u2018Viimeinen palvelu, jonka yhteisö voi ja pitäisi tehdä jäsenilleen, on varmistaa lopullinen lepo u2019.

Vasta 1800-luvun lopulla, kun 3. huhtikuuta 1787 annetun kuninkaallisen määräyksen nojalla kaikki Espanjan kaupungit ja kunnat velvoitetaan rakentamaan kaupunkien ulkopuolisia hautausmaita. Laki oikaistu myöhemmin vuonna 1804.

Tällä hetkellä Santa Cruz de Teneriffalla oli läpi raskauskolmannekset tullakseen uudeksi pääkaupungiksi, joten kunnallisella taloudella ei ollut kaukana resursseja sellaisten töiden hankkimiseksi, jotka eivät olleet kaupungin kokonaan käyttökelpoisia. Hautaamiset tehtiin kirkkojen ympäristössä tai ossuareissa, kuten Matriz de Ntra -kirkon kirkossa tapahtuu. Rukoillaan Reglan hermitage-konseptista, joten rakentaminen ei ollut kätevää hautausmaan lakien mukaan. Tämä työ tuli yhden kaupungin surkeimmista epidemioista: keltakuume. Vuonna 1810 tästä taudista kärsivien puhkeaminen ja heidän jatkuvan tartunnan aiheuttamat kuolemat (kirjoitusten mukaan yli 1600) aiheuttivat kirkkohautausmaiden kyllästymisen, lähinnä Reglan hermitaatioon, joten Neuvosto päätti nopeasti löytää pääkaupungin hautausmaa San Sebastin kadujen reunalla ja edellä mainitun eremitaasin marraskuussa. Tämä sivusto kuului uskonnolliseen seurakuntaan ja oli noin 1 950 m2. Vaikka se ei ollut parhaimmissa olosuhteissa ja töitä ei saatu päätökseen, hautaamiset voitiin suorittaa alusta alkaen eikä vapauttaa haudojen tyhjentämisestä haitallisella pahentamalla tartuntaongelmaa. Näin syntyi tämä tärkeä saaristohautausmaa, joka on ensimmäinen saaristolaisista ...


Tämä tärkeä pääkaupungin Santacruceran hautausmaa edustaa epäsäännöllistä kasvia johtuen ajan myötä kärsineistä erilaisista laajennuksista. Sitä ympäröi noin 3 metriä korkea kehäseinä, rakennettiin 1800-luvulla ja palautettiin myöhemmin. Koteloon pääsee pohjan puolella olevan kannen kautta, kolme aukkoa katolisen osastolle ja yksi protestanttille.

Sisustus on jaettu kahteen erilliseen osaan; ensimmäinen ja alkuperäinen, joka vastaa katolisen ammatin ja protestanttisen hautausmaan ammattia, pienemmissä mitoissa ja korkeammassa asemassa sopeutumisen takia.

Katolisen osan tilassa tilat jaetaan kahteen osaan pääbulevardin ympärillä kappeliin asti. Hautojen järjestely on hajanainen ja moninkertainen, sekä niiden organisaatiossa että muodossa, koosta ja materiaalista.

Canteriin on sijoitettu symmetrisesti erittäin yksinkertaisia hautaamia, joille ne jakavat tilaa suurten panteonien ja mausoleumien kanssa, joiden sisustus seuraa s-porvarillisen pään päätä. XIX ja XX-luvun alku, paljon koristeellista rikkautta: helpotuksia, veistoksia, metallisuojuksia, monimutkaisempia arkkitehtonisia mausoleumeja jne.

Pääkadulta on kaksi selvästi tunnistettua sisäänkäyntiä, joista pääsee eri haudoille. Protestantin hautausmaan pohjakuvassa voimme arvostaa sen suorakaiteen muotoa. Hautausmaaleille on ominaista yksinkertaisuus yhdellä koriste-elementillä: pystysuorat hautajaistuotteet, joissa on helpotuksia Raamatun jakeissa, kelttiläisten ristit ja muut aiheet. Ainoa olemassa oleva rakennus on 1800-luvun jälkipuoliskosta peräisin oleva suorakaiteen muotoinen kappeli historiallisella kielellä.


Katolisen hautausmaan pääsisäänkäynnin ovi rakennettiin raivoissaan, ja alkuperäinen ovi tuli vanhasta ovesta, joka sulki Tullin kappelin, joka oli jäljellä valtiovarainministeriön toimistoissa tehdyistä töistä. Päästäkseen protestanttiseen hautausmaaan esitetään kaksiosainen lehtipeite, joka on kehitetty kivisegmentteihin, jotta muodostuu ulokekaari, joka tukee kapeaa rakennusta, jonka päällä on monikulmainen etuosa ja jossa on kasviskoriste.

Kehäseinämä rakennetaan uudelleen muurauskalkiseksi kalkittuksi laastilla ja maalataan tällä hetkellä valkoiseksi, viimeistellään symmetrisesti Cordoba-tyyppisillä laumoilla, jotka erotetaan säännöllisesti katolisen osaston sisällä.


Asetus 99/2006, 11. heinäkuuta.

Suojausaste: Integroitu.

BIC-monumentti ja BIC-monumenttiympäristö 14. PGO Santa Cruz de Tenerife.


- CIORANESCU, A. (1979). u2018History of Santa Cruz de Tenerife u2019, voi. III (1803 - 1977). Ed. CE-säästöpankit, Santa Cruz de Tenerife; ss. 385-390.

- COLA BEN TEZ, L. (2013). u2018 Santa Cruz de Santiago de Teneriffan historiallinen reitti u2019. Toim. Hon. Santa Cruz de Teneriffan kaupungintalo, Santa Cruz de Teneriffa; ss. 61-63.

- GARC A PULIDO, D. (2000). u2018 San Rafael ja San Roque. Hautausmaa, jolla on historiaa (1810-1916) u2019. Toim. Hon. Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuusto ja autonominen kulttuurijärjestö, Santa Cruz de Tenerife.

- RAM REZ SANCHEZ, M. (2012). u2018Rakastava muisti: Viimeisin kirjoittaminen ja muisti Kanariansaarten englantilaisilla hautausmailla u2019, julkaisussa American Kanariansaarin historian XX-kokoelma . Ed. Gran Canarian saaren neuvosto Las Palmas, Gran Canaria; s. 679.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D lukee Mart nezin.

Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien