CASTILLO, 70 SUÁREZ GUERRA, 6

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Byggnaden byggdes på en tomt ockuperat av ett av de många förfallna husen som fanns under en god del av 1900-talet på Calle del Castillo. Kommunen gav därför alla möjligheter att genomföra de administrativa förfarandena så att projektet undertecknades i juni 1905; Fem dagar senare levererades den officiella kommunikationen och i juli var arbetet redan på gång, byggnaden utökades på Su rez Guerra Street 1909. Trots dess fantastiska modernistiska synvinkel är det språk som används ekologiskt.Castillo, 70 Suárez Guerra, 6

Hörnbyggnad med tre våningar. Hörnet har det speciella med att vara böjd med en vertikal remsa med öppningar: på bottenvåningen är det åtkomst, på den första nivån finns det en sluten glasvy med en böjd järnräcke som blir en tredje nivå balkong. Huvudfasaden ligger på Castillo Street, den är symbolisk och den horisontella dämpningen på bottenvåningen som upprepas i det böjda hörnet sticker ut. Två vertikala pilaster med horisontell gjutning på sidorna begränsar den. Med tre öppningar per våning, alla i linje med vertikala axlar: i den centrala bottenvåningen är det en åtkomstdörr och sido (modifierad) är dubbeldörrar, och på dem på halv nivå två halvpunkts bågsfönster. På de två nästa nivåerna dörrar tvåbladiga fönster. På den första nivån, en kontinuerlig flygande balkong med ett järnräcke och på den tredje nivån, en balkong endast i mitt- och sidoskena. På hans krig kriget förgäves välvda dörrar med fast glaserade övre delen, upprepade på den första nivån växlade med en balkong eller räcke på väggen. Intressanta delar: Balkong med glaserad järn. Be på räcken. Trä snickare. Prydnad på fasaden. Takbalustrade.


KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife
AREA Centro-Ifara District
ADRESS Calle Castillo, 70; Hans bön Krig, 6.Castillo, 70 Suárez Guerra, 6

Grad av skydd: Partiellt kort n 140.

Skyddslogotyp n. PGO Santa Cruz de Tenerife. 2014 Delvis definitivt godkännande.Castillo, 70 Suárez Guerra, 6

Cat Logo of Architectural and Urban Heritage of PGO Santa Cruz de Tenerife. Delvis slutgodkännande, 2014. Vol. 3. Volym 3.2.1.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Gislaine Hasse
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Castillo, 70 Suárez Guerra, 6
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles