CASERÍO EL PORTUGAL

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Espacios Urbanos. Lugares -
El caser o de El Portugal är en av de äldsta och mest emblematiska stadsdelarna i Taganana. Namnet kommer från ursprungslandet för de första bosättarna. Genom dess gränder kan du njuta av en historisk atmosfär som tar oss till 1500-talet. Den har en kullerstensväg med traditionella hus uppradade, några mycket gamla från 1500-talet. En av dem i ett tillstånd av oåterhämtligt förstörelse.


Husen byggdes och anpassade sig perfekt till landets ojämnheter, anpassade och fästa intill varandra. De är vanligtvis av en eller två våningar, med tak till två och fyra vatten, en använder den böjda plattan medan andra visar den platta plattan.

I väggarna dominerar den vita färgen på nytt under förra seklet, den finns i alla hus där den ursprungliga målningen kan ses, det observerades att de använde ockra färger, i kombination med z calos och röda band.

När det gäller fönster är de gröna eller bruna. De är vanligtvis gjorda av guillotin, med kristaller och metoper målade vita, iakttagande i de flesta fall träbakgrundsbelysningsark med lager.

Det bör noteras att det finns två mycket gamla hus (1500-talet), med stort arvvärde, ett av dem är en byggnad med en våning, som visar dess vitkalkade vägg och den gröna snickaren, är i ett tillstånd av Ruin med risk för kollaps, den andra egendomen också i ruiner, har två höjder och något bättre än den föregående bevaras. På ena sidan visar det rester av vad som ursprungligen var en liten balkong och lämnade endast bottenvåningen. Även i ansiktet observeras den vita färgen medan fönstren är målade röda. En annan viktig egenskap också med två höjder är den som bevarar en trappa i sten, fäst vid den bakre fasaden, för att komma åt övervåningen.


upphängningsområden

Bearbetar status

- Slutgodkännande av masterplanen för användning och förvaltning av Anaga landsbygdspark, publicerad 06/03/2007 i BOC 2007/047.

Klassificering: Rustik jord

Kategori: Landsbygdens landsbygd


- ALMENARA ROSALES, M. (2006). Studie och katalogisering av Anaga landsbygdsarv. Fas I , Miljökontroll och förvaltningstjänst, Bureau of Natural Spaces and the Coast, City Council of Santa Cruz de Tenerife.

- CIORANESCU, A. (1998). Santa Cruz de Tenerifes historia . Spanska bankens sparförbund.

- MART N HERN NDEZ, U. (2006). Allmän historia av Anaga-regionen . Idéutgåvor.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Gislane Hasse

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien

ARQUITECTURA EN EL MEDIO RURAL
Sin Imágen VIVIENDA Nº 33 (CAMINO PORTUGAL) - Cat:Casas Terreras
ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Camino Portugal - Cat:Caminos