CASA ÁLVAREZ

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Detta verk designades av arkitekten Pelayo L pez och Mart n Romero 1930 för Catalina lvarez, änka efter Fern ndez del Castillo. Dess arkitektoniska stil är inramad i en övervägande ekologisk, men mycket innehåll, även med starka expressionistiska nyanser. Genom att utnyttja de ekonomiska och administrativa anläggningarna som kommunfullmäktige erbjöd för att avsluta de gamla förfallna husen, beslutade promotorns son att dra nytta av dessa fördelar genom att beställa Pelayo L. fiskar projektet, undertecknat i oktober 1930. Resten av projektet, både administrativt och konstruktivt, är det ett tydligt exempel på hur dåligt det kommunala tekniska kontoret arbetade på den tiden. I februari 1936, efter flera avatarer, kunde arbetet slutföras.

Se: DARIAS PR NCIPE, A .: Arkitektur och arkitekter på Western Canary Islands, Santa Cruz de Tenerife, 1985, p gs. 356-357.Casa Álvarez

Byggnad som består av källare, första nivå och karosseri på fyra våningar. Till vänster, åtkomstdörr till andra våningar. Den första nivån bibehåller lika stora luckor och en stor balkong med en stenbalustrad som täcker hela fasaden som ger källaren horisontellitet och definition. Följande nivåer har en definitivt vertikal sammansättning. Vänster definieras mellan två pilaster med vertikala ränder som täcker de fyra nivåerna. Ett fyrkantigt fönster på varje nivå. I det rätta landet utvecklas en flygad kropp, vertikalt glaserad utkik, på tre nivåer. Inslag av intresse: Carpinter a. Åtkomstdörr på bottenvåningen. Behandling av järnfönster. Prydnad på fasaden. Mezzanin kolonn och dess fönsterbräda.

Bottenvåningen i byggnadens fasad har ombyggts för kommersiella ändamål, vilket utvidgade öppningen.Casa Álvarez

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife
AREA Centro-Ifara District
ADRESS Calle Castillo, 50.Casa Álvarez

Armerad betong.Casa Álvarez

Grad av skydd: Miljökort n 147.

Skyddslogotyp n. PGO Santa Cruz de Tenerife. 2014 Delvis definitivt godkännande.

Fastighet ingår i omgivningarna i BIC-monumentet i det kanariska parlamentets byggnad.Casa Álvarez

- DARIAS PR NCIPE, A .: Arkitektur och arkitekter på västra Kanarieöarna, Santa Cruz de Tenerife, 1985, p gs. 356-357.

-Kattlogotyp för arkitektoniskt och stadsarvskydd. PGO Santa Cruz de Tenerife. 2014 Delvis definitivt godkännande, vol. 3. Volym 3.2.1.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Casa Álvarez
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien