CAPELA DA TRINDADE (CONJUNTO PATRIMONIAL)

PRAIA
- Conjunto patrimonial. Conjunto arqueológico -
CAPELA DA TRINDADE:

Det handlar om den historiska och arkeologiska ensemblen, som fortsätter med Capela som beordrade att inte byggas i artonhundratalets biskopar Frei Francisco Santo Agostinho, som avfolkades 1712 um attack av den franska piraten Jacques Cassard i Ribeira Grande de Santiago, var tillflykt i Trindade vid en data da sua morte 1719. Neste mesmo espao, numa capela mortuaria, est begravd eller bispo.

Capela da Trindade ligger i gamla stan Fern eller Fiel de Lugo, som senare skulle bli Igrejas egendom. Till Ribeira da Trindade tinha gua em överflöd, samtidigt som en geografisk eller passou för att vara en officiell bostad två biskopar: Fray Francisco de San Agust n (1709-1719) eo seu efterträdare eller far Jos de Santa Mar a av Jes s (1721-1736). L

I Capela är en religiös byggnad eller kyrka byggd i en lantlig miljö, en unik typologi i Kap Verde. Det är inte känt som säkerhet eller byggår, men det bekräftas att det inte var från Filippinerna 1580-1640, under vilket portugisiska kör och spanska vågor förenas.

På denna plats, där den historiska och arkeologiska ensemblen var, den eller naturforskaren Charles Darwin var 1832. Ali, från passagen till staden Santiago, fördömde Darwin ett hundraårshund kallat baob.

FUNERARY CAPEL OF FRAY FRANCISCO DE SAN AGUST N:

Beläget nära Capela da Trindade. Hoje s restom os rester av outra capela, där jag begravdes eller biskop D. Fray Francisco de San Agust n.CAPELA DA TRINDADE (CONJUNTO PATRIMONIAL)

Överst på marken, i form av oktober Gano, med cirka tre fot på varje sida, coberta av en semisfärisk segmenterad cell. På väggarna i Cantaria Eac Pula de Alvenaria finns också en ingångsportal, dekorerad med pilaster och skulpterad pedra överliggande. Eller inre trottoar av pedra.

Framför portalen finns ett altare med ett främre eller triangulärt altare med spår av polykrom. Ingen mpano (spanska eller mellan eller lintel e som duas ramper av um front o) h um bras o, provavelmente do senhor das terras där en capela byggdes. En sida av ingången öppnar en liten kanel.

Eller uppsättning av altaret som bildas av ett retikulum som är skulpterat i pedra branca av origem calc ria (provavelmente das pedreiras da ilha de Maio).

O re pos bulo possui duas falska kolonnader i jico-stil, med en front oe bh eller bekant. Inte inredning avgränsat av dessa klassiska element, det finns en vägg som återkallas av kalk som en slags damtabuliro och radiell i den övre delen, målad med vermelho. En tabell över altaret foi feitade alvenaria de pedra.

En Capela Funer skulle ha ett enkelt format: en retangulär anläggning med en annan modul i mitten av mitten. Det bevarar också norra väggen, rester av altaret.

O t mulo retangulär, med 2,39 meter x 1,34 meter, var feito de mmore branco e rosa. Nas escava är arkeologiska såväl som flera typer av keramiska material identifierade, några av dem hittades på 1800-talet.CAPELA DA TRINDADE (CONJUNTO PATRIMONIAL)

CONCELHO Praia
LOKALITET Trindade
ENDERE O Ribeirinha, Vera CruzCAPELA DA TRINDADE (CONJUNTO PATRIMONIAL)

Cantaria de pedra nas paredes, tijolos na c pula e pavement de pedra.CAPELA DA TRINDADE (CONJUNTO PATRIMONIAL)

En capela foi återställde mellan 2009-2011 remsor NGOs-Restauradores Sin Fronteras; Minister för de två företrädarna Estrangeiros e Coopera o - AECID; Forskningsinstitut eller kulturförsvar på Kap Verde.CAPELA DA TRINDADE (CONJUNTO PATRIMONIAL)

Den historiska och arkeologiska ensemblen av Trindade kommer snart att höjas till National Patrimony of Ministry of Culture and Culture.


- PEREIRA TAVARES, N. Archeological Inventory of Cape Verde: en skatt för ett förvaltningsorgan som är värderat eller kulturellt förmögenhet. VOL I och II. Disserta eller Mestrado i arkeologi. Lissabonuniversitetet 2017.

- Vik ut det historiska och arkeologiska komplexet i Trindade

- Restauradores Sin Fronteras; Utrikesministeriet och samarbetet u2013 AECID; Forskningsinstitut eller kulturförsvar på Kap Verde. 2011-2012.

-Restauradores Sin Fronteras (2010) u2013 Konsolideringsprojekt eller Capela da Trindade, Santiago de Santiago. Kap Verde 2010.

-Restauranger utan gränser u2013 Program för etisk och sensibiliserande eller social utbildning för värde för Capela da Trindade, Ilha de Santiago. Kap Verde 2010-2011.

-Governo i Kap Verde http://www.governo.cv/ åtkom den 05/15/18.

Fotograf som:

Nireide Tavares, 2016

Restauradores Sin Fronteras (2010-2011) u2013 Program för teknisk utbildning och social medvetenhet kring förbättring av kapellet i Trindade, Santiago Island (Kap Verde).

Facebook IPC (Cultural Heritage Institute).CAPELA DA TRINDADE (CONJUNTO PATRIMONIAL)
Descripción Documento Descargar Documento
Ficha GPC CICOP

No existe/n Bien/es Relacionado/s