CALLE DUQUE DE LA TORRE, 26

ARONA
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Tradicional Rural Señorial -
Bostadshus i XVIII-XIX-talet av typologi för den traditionella arkitekturen är orientalisk. Denna typologi presenterar övervägande av tvåvåningshus som har tillhört rika bönder eller familjer av markägare (rymliga hem organiserade runt en central innergård med rum kopplade till korridorer och avgränsade av öppna gallerier). Det används för närvarande som ett lantligt hus.

Bibliograf a: -DECRETO 70/2007, av den 2 april, och förklarade Aronas historiska centrum som en tillgång av kulturellt intresse, med en kategori av historisk ensemble. Bilaga.

-Guide of the Arona Historical Complex Arona stadshus.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 26

Byggnad som består av två rektangulära byggnader med två våningar, vinkelrätt anslutna i form av 'L ' och bildar en öppen innergård. Lutande takplattor av keramiska plattor med fyra vatten. Symbolisk fasad med central dörr och två fönster på bottenvåningen och tre fönster i linje på övre våningen.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 26

ISLAND Teneriffa

Arona MUNICIPALITY
ZONE Historisk hjälm
ADDRESS hertigen av tornet, 26CALLE DUQUE DE LA TORRE, 26

Murverk lastar väggar ett, sluttande tak med fyra kakelvatten och trästickareCALLE DUQUE DE LA TORRE, 26

Den här egenskapen ingår i omfattningen av den historiska uppsättningen Arona som förklarades BIC av DECREE 70/2007, av den 2 april.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 26

-DECRETO 70/2007, av den 2 april, förklarar det historiska centrum av Arona som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historiska set. Bilaga.

-Guide of the Arona Historical Complex Arona stadshus.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Fotografier: Gislaine Hasse Sikorski.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 26
Descripción Documento Descargar Documento
Ficha GPC CICOP