CALLE DUQUE DE LA TORRE, 21

ARONA
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Tradicional Rural Señorial -
Bostadshus i XVIII-XIX-talet av typologi för den traditionella arkitekturen är orientalisk. Denna typologi presenterar övervägande av tvåvåningshus som har tillhört rika bönder eller familjer av markägare (rymliga hem organiserade runt en central innergård med rum kopplade till korridorer och avgränsade av öppna gallerier).

Bibliograf a: -DECRETO 70/2007, av den 2 april, och förklarade Aronas historiska centrum som en tillgång av kulturellt intresse, med en kategori av historisk ensemble. Bilaga.

-Guide of the Arona Historical Complex Arona stadshus.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 21

Byggnad av en enda skiva med en rektangulär plan och två våningar. Lutande tak av keramiska plattor med fyra vatten. Symbolisk fasad med central dörr och två fönster på bottenvåningen och tre fönster i linje på övre våningen. Fönster med fällbara blad, fönsterbrädor och trälager. Avsluta fasaden med en tredubbel takavis av brickor. Z calo och vertikala band i ändarna av differentierade färger. Sten rgolas på sidofasaden.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 21

ISLAND Teneriffa

Arona MUNICIPALITY
ZONE Historisk hjälm
ADDRESS hertigen av tornet, 21CALLE DUQUE DE LA TORRE, 21

Murverk lastar väggar ett, sluttande tak med fyra kakelvatten och trästickare.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 21

Den här egenskapen ingår i omfattningen av den historiska uppsättningen Arona som förklarades BIC av DECREE 70/2007, av den 2 april.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 21

-DECRETO 70/2007, av den 2 april, förklarar det historiska centrum av Arona som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historiska set. Bilaga.

-Guide of the Arona Historical Complex Arona stadshus.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Fotografier: Gislaine Hasse Sikorski.CALLE DUQUE DE LA TORRE, 21
Descripción Documento Descargar Documento
Ficha GPC CICOP