CALLE DOMINGUEZ ALFONSO, 12

ARONA
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Tradicional Rural Señorial -
Bostadshus i XVIII-XIX-talet av typologi för den traditionella arkitekturen är orientalisk. Denna typologi presenterar övervägande av tvåvåningshus som har tillhört rika bönder eller familjer av markägare (rymliga hem organiserade runt en central innergård med rum kopplade till korridorer och avgränsade av öppna gallerier).

Bibliografi: BESLUT 70/2007, av den 2 april, som förklarade Aronas historiska centrum som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historisk uppsättning. Bilaga.

Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.CALLE DOMINGUEZ ALFONSO, 12

Hörnbyggnad bestående av två rektangulära byggnader arrangerade rektangulärt. Hörnbyggnaden har två våningar och ett sluttande tak av fyra-singel takplattor. Det längsta fartyget ligger på en våning och platt tak. Asymmetriska fasader med dörrar och fönsterramar med tröskel och trälager. Den platta takskivan toppar fasaden med en stengjutning, på takgolvets höjd har fem stenledare.CALLE DOMINGUEZ ALFONSO, 12

ISLAND Teneriffa

Arona MUNICIPALITY
ZONE Historisk hjälm
ADRESS N Dominguez Alfonso, 12CALLE DOMINGUEZ ALFONSO, 12

Murverk lastar väggar a, platta tak och lutar till fyra vatten, trä snickare.CALLE DOMINGUEZ ALFONSO, 12

Den här egenskapen ingår i omfattningen av den historiska uppsättningen Arona som förklarats BIC av DECREE 70/2007, av 2 deCALLE DOMINGUEZ ALFONSO, 12

-DECRETO 70/2007, av den 2 april, förklarar det historiska centrum av Arona som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historiska set. Bilaga.

-Guide of the Arona Historical Complex Arona stadshus.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Fotografier: Gislaine Hasse SikorskiCALLE DOMINGUEZ ALFONSO, 12
Descripción Documento Descargar Documento
Ficha GPC CICOP