CASA DE LOS ORAMAS HERNÁNDEZ

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Fastighet belägen nära bron, byggdes omkring 1873 av Don Francisco de Sales Oramas Hern ndez, senare ärvdes det av hans ättlingar efter flera generationer. Det är ett exempel på den traditionella arkitekturen i området med en övervägande av element av sten och neoklassiska tendenser. Den befinner sig för närvarande i ett dåligt bevarandetillstånd.Casa de los Oramas Hernández

Byggnad belägen på en tomt utan medianer, belägen på Temistocles D az Llanos gata. Den består av två moduler med stor slankhet, arrangerade i en L-form och fördelade i två höjder. Det är värt att notera de neoklassiska tendenserna i huvudfasaden där totalt tio öppningar fördelas på ett symmetriskt och ordnat sätt. Taket är platt passabelt med två torn på södra sidan, har också en periferibank av galopp a.

I hela inneslutningen finns det flera element som är gjorda i galopp, till exempel gesimsen som delar upp de olika golven, ramarnas ramar, öppningarna, alla hörn inklusive tornen eller de nedre ca.

På övervåningen är fönstren av samma design: två vikbara blad med en nedre träram och ett giljotinöppningssystem med glaserade ramar, placerade framför öppningarna finns det en räcke skena med fantastiska detaljer utom av den centrala där en balkong är anordnad på grund av en förlängning av galicens cornice till placerad under den.

Det bör noteras att det är i en avsevärd försämring och att några av snickarna har ersatts av andra med modern design.Casa de los Oramas Hernández

KOMMUNE San Juan de la Rambla

ZONE Historisk hjälm

ADDRESS C / Temistocles D az Llanos, n 2

UTM-KORDINATER

X 338,629,44

Och 3.141.924,72


PGO från San Juan de la Rambla , kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla, december 1999.

PEP för inre reform av San Juan de la Rambla , februari 1998.

BIC, Category of Historic Set, BOC N 092 (07/16/1993).


Fem århundrades historia av San Juan de la Rambla Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s