CASA DE LOS HERNÁNDEZ ORAMAS

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
1817 förstörde en brand det ursprungliga huset, tillhörande D. Jos Hern ndez Bautista, det var han som började bygga om det med denna nyklassiska aspekt och köpte vad som nu är hans trädgårdar som tillhörde familjen Mendez de Roxas.

Verken är avslutade av hans son, kapten Antonio Herndez Oramas (1799-1853). Det tillhör för närvarande familjen D az-Llanos Bello.Casa de los Hernández Oramas

Byggnaden har en stor volym, dess huvudfasad ligger på kyrktorget, fäst vid en stor trädgård i öster, också söderut mot den gamla Alh ndiga.

I huvudfasaden finns totalt sex fodrade fack fördelade på ett ordnat sätt i två höjder, vilka är symmetriska från en central axel. På övervåningen finns tre dörrar med stor slankhet som ger plats för några små balkonger med några räcken av enkel eller enkel design, luckorna har en stenram från platt till slät.

Å andra sidan, på bottenvåningen finns det tre öppningar (VPV), huvuddörren är av stor slankhet, dessutom har den två fönster på sidorna, alla inramade med samma stil av slät sten som anläggningarna i växten högre. Snickaren är gjord av trä med glaserade överramar och tjocka avundsjukskenor.

På den västra fasaden, intill Alh ndiga Street, finns totalt fem öppningar, tre av dem är fönsterbrädor med träramar och består av två hopfällbara löv med glaserade stolpar. Takväggarna har plattor i sin kroning som visar deras rundade kant. På takets höjd dränerar tre korta kanaler regnvattnet. Markerar ett torn n på södra ansiktet, som används som en synvinkel, och runt trädgården är en höghus omkretsvägg.

Huvudkroppen har ett tegeltak beläget på en gesim som löper från galopp till under takfot, resten av taken är platt överkomliga.Casa de los Hernández Oramas

KOMMUNE San Juan de la Rambla

ZONE Historisk hjälm

ADRESS N Rosario Oramas Square n 1

UTM-KORDINATER

X 338,557,94

Och 3,142,010,68


PGO från San Juan de la Rambla , kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla, december 1999.

PEP för inre reform av San Juan de la Rambla, februari 1998.

BIC, Category of Historic Set, BOC N 092 (07/16/1993).


Fem århundrades historia av San Juan de la Rambla Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s