CASA DE LOS DELGADOS ORAMAS

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Byggnaden ligger framför den gamla Alh ndiga, det konstateras att byggnadsarbeten påbörjades ungefär under tredje kvartalet på 1700-talet av Herr Antonio Lorenzo Oramas de Sa som köpte tomten 1766. Huset led stor skada med aluvi n 1826, som en av de mest drabbade, behövde sedan arbeten för återuppbyggnad. Med tiden som går från generation till generation, och är för närvarande obebodd och i ett avancerat tillstånd av försämring.Casa de los Delgados Oramas

Byggnaden består av flera moduler som tillsammans har en oregelbunden planlösning. Det ligger på hörnet mellan Calle la Alh ndiga och Antonio Oramas. Framhäver det stora antalet öppningar adintelados med trä snickare av design eller liknande, dessa är fördelade på ett oordning sätt mellan de olika fasaderna. Byggnaden består av två höjder och en tredje våning inuti.

De flesta av huset har ett krökt tegeltak med en taggad gesimsen under takfoten. I söder har den en takdel med gesimsen från galopp till corrida, som nås via en yttre trappa och där en utsiktspunkt ligger. Detta var en del av de verk som utfördes under 1800-talet efter studien 1826.

På den västra fasaden, den främsta, ligger på en stor träbalkong med stöd av dubbla hundar, med ett räcke som har en nedre fönsterbräda med släta ramar under en av platta balusterar. Några meter med skor i krona stödjer taket, det här är tre vatten som är färdiga med böjd kakel. Fyra kroppar skiljer sig mellan högerfötterna intill tre öppningar (två fönster och en dörr). På grund av försämringstillståndet stöds det för närvarande för att förstärka takkonstruktionen.

Snickarna i fönstren, av vilka några har genomgått modifieringar, var ursprungligen gjorda av tre karosser: frontpanelen av släta ramar, en mellanliggande med två vikbara blad och en lucka med lagerramar; och en överkropp bildad av en stående med glaserade ramar och inre fyrar. Dessa öppningar har böjda säten inuti.Casa de los Delgados Oramas

KOMMUNE San Juan de la Rambla

ZONE Historisk hjälm

ADRESS C / La Alh ndiga n 4

UTM-KORDINATER

X 338,563,82

Och 3.141.970,20


PGO från San Juan de la Rambla , kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla, december 1999.

PEP för inre reform av San Juan de la Rambla, februari 1998.

BIC, Category of Historic Set, BOC N 092 (07/16/1993).


Fem århundrades historia av San Juan de la Rambla Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s