CASA DE LOS DELGADO ÁLVAREZ

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Byggnad som uppfördes ungefär 1909 av D Francisca Concepci nvarez Hern ndez (1865-1943) och har ärvts av hans ättlingar fram till idag.Casa de los Delgado Álvarez

Denna fastighet ligger framför La Placeta och består av ett oregelbundet golv med en trädgård. Konstruktionen har neoklassiska tendenser, i huvudfasaden finns det sex fodrade öppningar ordnade på ett ordnat och symmetriskt sätt från en central axel. Det finns två gesimser från galopp till snidade som sträcker sig längs hela fasaden som gör skiljelinjer, varav den ena är större under takets borrning och den andra på golvet på övervåningen; Den senare breddar sig för att göra balkongen, som går samman med de tre öppningarna på nämnda anläggning, som i sin tur är förstärkt med cementhundar. Balkongen sticker ut för sin bredd och för dess breda räcke för att klämma fast en.

Det finns två typer av snickare a. På bottenvåningen finns tre dörrar med stor slankhet som består av två hopfällbara ramar och en glaserad övre båge i form av en halvcirkelformad båge. På övervåningen finns tre fönster som ger tillgång till balkongen, dessa är två vikbara blad, med ett nedre träkvarter och tre glaserade övre.

På sidofasaden öppnas ett designfönster eller liknande där balkongen ersätts av en räcke med samma design. Taket är plant oförfarligt.

På höger sida av fasaden finns ett träkors, som i de populära festligheterna pryds i anledning V till Crucis.Casa de los Delgado Álvarez

KOMMUNE San Juan de la Rambla

ZONE Historisk hjälm

ADRESS C / Smal n 11

UTM-KORDINATER

X 338,464,19

Och 3.141.961,34


PGO från San Juan de la Rambla, kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla, december 1999.

PEP för inre reform av San Juan de la Rambla , februari 1998.

BIC , Category of Historic Set, BOC N 092 (07/16/1993).


Fem århundrades historia av San Juan de la Rambla Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s