CASA DE LOS DÍAZ LLANOS

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Fastighet belägen på El Calvario Street, byggdes i slutet av 1700-talet av presbyter D. Baltasar D az de Mesa, kapellet i San Juan-kyrkan. Det ärvdes under hela 1800-talet av olika ättlingar till familjen D az Llanos. Det är ett tydligt exempel på det traditionella kanariska huset med uteplats. För närvarande tillhör det flera ägare genom horisontell uppdelning.Casa de los Díaz Llanos

Det är en fyrkantig byggnad med en central innergård och fördelad i två höjder; Den har också en obebygd bilaga.

I huvudfasaden har det totalt sju fodrade öppningar fördelade på ett symboliskt men oordningligt sätt. Det är värt att notera de fyra öppningarna som ligger på övre våningen vars snickare är av samma design, bestående av tre karosser: en fast lagerbänk, en central kropp bestående av två ark med lager och en glasad fast övre upprätt. Dessutom har dessa öppningar böjda säten inuti. På bottenvåningen, tvärtom, finns det bara två fönster på sidorna av dörren skyddade med trästänger. Huvuddörren ger åtkomst till hallen genom vilken den inre uteplatsen nås.

På sidofasaden finns en egen balkong med små dimensioner, tillverkad med en träkonstruktion, på framsidan finns två glaserade fönsterramar, den är stängd i hela dess omkrets och den har ett sluttande tak av en enda pa eller med böjd kakel.

Den innergården är en viktig del av byggnaden och ett exempel på traditionell kanarisk arkitektur. Den har några stenplattor längs hela golvet, dessutom har ett galleri av trä gränsar till övervåningen, det stöds med träfötter på stenunderlag. Det ger tillgång till detta golv en trappa med två sektioner också gjorda av trä. Under denna trappa hittar du tillgång till ett av rummen på bottenvåningen.

Det böjda tegeltaket fördelas på två vatten, under takfoten placeras det på ett dubbelt korsat taklök.Casa de los Díaz Llanos

KOMMUNE San Juan de la Rambla

ZONE Historisk hjälm

ADRESS C / El Calvario n 5

UTM-KORDINATER

X 338 306,75

Och 3.141.875,00


PGO från San Juan de la Rambla, kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla, december 1999.

PEP för inre reform av San Juan de la Rambla , februari 1998.

BIC , Category of Historic Set, BOC N 092 (07/16/1993).


Fem århundrades historia av San Juan de la Rambla Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s