CASA DE LOS DÍAZ LLANOS

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
El Calvario -kadulla sijaitsevan kiinteistön rakensi 1800-luvun lopulla San Juanin kirkon kappeli, presidentti D. Baltasar D az de Mesa. D-Llanos-perheen eri jälkeläiset perivät sen koko yhdeksästoista vuosisadan ajan. Se on selkeä esimerkki perinteisestä Kanariansaarista, jossa on sisäpatio. Tällä hetkellä se kuuluu useille omistajille horisontaalisesti jaoteltuna.Casa de los Díaz Llanos

Se on neliömäinen rakennus, jolla on keskipiha ja jaettu kahteen korkeuteen; Sillä on myös rakentamaton lisäosa tontti.

Pääjulkisivussa siinä on yhteensä seitsemän viistetystä aukkoa, jotka on jaettu symbolisella, mutta epäjärjestyksellisellä tavalla. On syytä huomata neljä yläkertaan sijoitettua aukkoa, joiden puusepat ovat saman mallin mukaisia ja koostuvat kolmesta rungosta: kiinteä laakerilauta, keskusrunko, joka koostuu kahdesta laakerilevystä ja lasitettu kiinteä yläosa pystyssä. Lisäksi näissä aukkoissa on kaarevat istuimet sisällä. Pohjakerroksessa, päinvastoin, oven sivuilla on vain kaksi ikkunaa, jotka on suojattu puupalkeilla. Pääovesta pääsee eteiseen, jonka kautta sisätiloihin pääsee.

Sivujulkisivussa on ominainen pienikokoinen parveke, tehty puurakenteella, edessä on kaksi lasitettua puiteikkunaa, se on suljettu koko kehänsä ja sillä on yksittäisen paalin kalteva katto tai kaarevalla laattapinnoitteella.

Sisäpiha on rakennuksen avainkappale ja esimerkki Kanaarin perinteisestä arkkitehtuurista. Siinä on kivilaattoja koko lattiaa pitkin, lisäksi puusta valmistettu galleria reunustaa yläkerraa, sitä tukee puiset jalat kivialustoilla. Se antaa pääsyn tähän kerrokseen kahden puupohjaisen portaikon avulla. Tämän portaikon alla on pääsy yhteen pohjakerroksen huoneista.

Kaareva laattakatto jakaantuu kahteen veteen, räystäiden alla se asetetaan kaksoishammastetuille huopakattoille.Casa de los Díaz Llanos

KUNNALLISUUS San Juan de la Rambla

ZONE Historic kypärä

OSOITE C / El Calvario n 5

UTM koordinoi

X 338 306,75

Ja 3 141 875,00


San Juan de la Ramblan PGO, San Juan de La Ramblan kunnan suojattujen rakennusten kissan logo, joulukuu 1999.

San Juan de la Ramblan sisäuudistuksen PEP , helmikuu 1998.

BIC , historiallisen joukon luokka, BOC N 092 (07.1.1993).


San Juan de la Ramblan viiden vuosisadan historia Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s