CASA DE LOS ALONSO DEL CASTILLO

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Stor egendom, detta har haft stort inflytande genom åren. Det uppfördes i slutet av 1700-talet av militskaptenen, Herr Manuel Vicente Alonso del Castillo, som gav viktiga bidrag så att arbeten med förlängningar av samma kunde genomföras. Även om det till en början tillhörde en ensam innehavare beställde Herr Manuel Vicente placering av en partition på båda våningarna för att delta i den för att donera hälften av sitt hem till kyrkan, av Detta sätt blev sedan dess till idag kyrkans församlingshus.Casa de los Alonso del Castillo

Fastigheten ligger i hörnet har en trapesformad anläggning med en liten eller central innergård. Dess huvudfasad består av totalt tio fodrade öppningar, fördelningen är snygg och symmetrisk med utgångspunkt från en central axel, åtskild av de olika modifieringar som snickarna har genomgått.

Det finns därför fyra typer av försäljningar, som alla är gjorda av trä och den stora med glaserade stolpar är att inuti finns böjda fåtöljer typiska för kanarisk arkitektur. Dörrarna är gjorda av massivt trä med ett tvåbladigt viksystem med träramar.

Taket har en träkonstruktion med kakelfinish, i detta finns det en stenkornis under takfoten, utöver resultatet av efterföljande reformer, ligger det på två små tak.

Det är tydligt att två huvudgaller nås genom huvuddörrarna. Inuti finns en stor uteplats från vilken en två-kropp trätrappa startar, med höger fötter som ger tillgång till ett galleri.Casa de los Alonso del Castillo

KOMMUNE San Juan de la Rambla

ZONE Historisk hjälm

ADRESS C / Smal n 1 och 3

UTM-KORDINATER

X 338,535,48

Och 3,142,021,32


PGO från San Juan de la Rambla, kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla, december 1999.

PEP för inre reform av San Juan de la Rambla, februari 1998.

BIC, Category of Historic Set, BOC N 092 (07/16/1993).


Fem århundrades historia av San Juan de la Rambla Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s