CASA DE LA FAMILIA NÚÑEZ

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Byggnaden ligger på Jos Antonio Avenue, är en del av den historiska staden som byggdes i början av 1800-talet av Juan Juan ez D az (1870-1950). Den befinner sig för närvarande i ett dåligt bevarandetillstånd.Casa de la Familia Núñez

Byggnad belägen mellan medianer, rektangulär och formad av två höjder. Den har totalt åtta öppningar i fasaden, sammanflätade och fördelade på ett asymmetriskt men ordnat sätt, beläget på samma axel mellan de olika våningarna. I flera punkter på fasaden har det skett tappning av ytterbeklädnaden, vilket gör att vi kan veta att väggarna är gjorda av murverk.

På bottenvåningen finns fyra dörrar, tre av dem med en övre bågformad upprätt, den fjärde, är den för huvudåtkomst till fastigheten och består av en rektangulär form. Alla snickare är tillverkade av konstruktionsvirke med två vikbara blad med ramar. Dessutom finns det en nedre zon.

På övervåningen finns fyra fönster med identisk design, dessa består av två blad med en träbottenpanel, en central glasad kropp med ett guillotinsystem med vita inre ljusskydd och en övre kropp som består av en fast upprättstående glaserade, detta är ordnat som ett takfönster som ger belysning inuti rummen. Gesimsen har en liten eller breddande längd på öppningarna, saknar skyddsräcke.

Genom att göra skiljelinjen mellan de olika golven finns det gesimser från galopp till snidad, eftersom de är de största av större dimensioner och ligger under parapet på det platta taket.Casa de la Familia Núñez

KOMMUNE San Juan de la Rambla

ZONE Historisk hjälm

ADRESS N Av. Jos Antonio n 9

UTM-KORDINATER

               X 338,430,2 5

Och 3.141.967,71


PGO från San Juan de la Rambla, kattlogotyp för skyddade byggnader i kommunen San Juan de La Rambla, december 1999.

PEP för inre reform av San Juan de la Rambla , februari 1998.

BIC, Category of Historic Set, BOC N 092 (07/16/1993).


Fem århundrades historia av San Juan de la Rambla Jos Antonio Oramas Luis. 1999.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s