CASA DEL CONDE DEL PALMAR

Villa de San Juan de la Rambla
- Arquitectura Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
På den kungliga vägen finns en av de få tillträde som går ner till klippkanten, där det finns några små pölar som grannarna använder för sina bad i havet. Några meter bort var Casa del Conde, i ett tillstånd av övergivande, en gång eller en av de mest produktiva gårdarna i stadsdelen La Rambla.

Hacienda går tillbaka till sjuttonhundratalet av ägaren greven Del Palmar, nu uppdelad i två, eftersom hälften tilldelades ett beskydd för föräldralösa barn och resten såldes till andra ägare.

Pedro de Ponte y Llerena Hoyo y Calder n (Garachico, 1624 - 25 juli 1705), räkningen av Palmar, var en spansk militär- och kolonialguvernör.

Militär i Portugal och i Flandern: avstammare från en berömd familj, han var Tenerifes härskare och en riddare av ordningen Calatrava, när han på beställning av regentdrottningen Mariana av Österrike och Marquis av Aytona anförtrodes att utföra på öarna en kam med tusen män, med vilka han bildade den tredje av Kanarieöarna, som 1662 fortsatte att svälla armén av Extremadura i kriget mot Portugal. Han tjänade senare i Flandern, där Spanien lånade sitt militära stöd till Förenade provinserna i Nederländerna i deras kamp mot Frankrike i det fransk-nederländska kriget. Ponte framträdde för sin modighet i olika avsnitt, stigande till sergeant major och fältmästare och tjänade som guvernör i Ghent.

Guvernör i Panama 1681 utsågs han till guvernör och generalkapten för Tierra Firme och president för Panam-publiken. År 1686 införde Carlos II för honom titeln som räkning av Palmar. 1690 återvände han till Spanien med rang som generell fältmästare för att ingå i det högsta krigsrådet.

Guvernör på Kanarieöarna: 1697 utsågs han att ockupera regeringen på Kanarieöarna, som inkluderade öns kaptengeneral samtidigt som ...Casa Del Conde del Palmar

Hus i neoklassisk stil som tillhörde greven Palmar. Det är en uppsättning av två längsgående radhus, två våningar. I sina söder- och västfasader presenterar det ornament i galopptak, gesimser, dörrar och fönster, liksom trillskenor till högt golv. Den har också en inramad sidoport av sten.

Huvudsaklig trapesformad fasad med åtta geometriskt arrangerade öppningar, mampostervägg a.

Tillträdet genom en inramad sidoport i galoppen, med trädörr med tillgång till huset genom en yttre uteplats. Platta tak med en oregelbunden planlösning, med en perimeter stenmur och tröskel dekorerad med en sten avsatsCasa Del Conde del Palmar

KOMMUNE San Juan de la Rambla

OMRÅDE Ribera del Mar

ADRESS Ribera del Mar Street, nr 5

UTM-KORDINATER

X 340,166,34

Och 3.142.103,46


PGO San Juan de La Rambla, kattlogotyp för skyddade byggnader. Slutgodkännande juli 2004.

Särskild skyddsplan och inre reform av San Juan de la Rambla 1997


Cartograf a de Canarias SA (GRAFCAN)

PGO San Juan de la Rambla 2004

Särskild skyddsplan och inre reform av San Juan de la Rambla 1997

Kadastrens elektroniska huvudkontor.

Jos Antonio Oramas Luis, Five Century of History of San Juan de la Rambla. San Juan de la Rambla rådhus. 1999

Jos Manuel Alonso L fisk, Dami n Gilbert Bosch. Katalogisering och An Lysis Morfological of R STICAS COVERS of the North of Tenerife. 2007

Nyheter om Kanarieöarnas allmänna historia, bind 3. Jos de Viera och Clavijo


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento

No existe/n Bien/es Relacionado/s