CRUCIFIXIÓN DE CRISTO (LIENZO)

Villa de Los Realejos
- Bienes Muebles. Pintura -
Stafflermålning, en olja på duk som tillhör den murcianska målaren Pedro Orrente.Denna målning kan dateras i slutet av 1500- eller 1600-talet med tydliga påverkan från El Greco.Crucifixión de Cristo (lienzo)

Representation av scenen för korsfästelsen av Kristus , presenterad som ett centralt element Kristus korsfäst med två spikar och med huvudet mot det övre högra området där Gud fadern är representerad. Till höger om Kristus representeras den goda laden, som observerar Jesus på sitt kors, medan till höger om honom är den dåliga ladren representerad och tittar bort från honom. Längst ner till vänster verkar Jungfrun gråta över ett land och Mar Magdalena bredvid båda knäna, medan San Juan verkar stå och titta på Jesus. Scenen avslutas med representation av tre soldater i nedre vänster som spelar tärningar på Jesu kläder.Crucifixión de Cristo (lienzo)

Höjd : 131 cm Bredd : 126 cmCrucifixión de Cristo (lienzo)

I fartyget på Ep Stola, bredvid skulpturen av Jungfrufrågan.Crucifixión de Cristo (lienzo)

Iltre. Stadshuset till Villa de Los Realejos. VVAA: Los Realejos: en historisk syntes, 1996, s.130.

Foundation International Center for the Conservation of Heritage (Cicop), 2013.

BOC.2011 / 227. File of modification of the Culture Interest Property, med en kategori av historiskt-konstnärligt monument, till förmån för kyrkan Santiago Apstol, i Los Realejos kommun.Crucifixión de Cristo (lienzo)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ARQUITECTURA RELIGIOSA
Crucifixión de Cristo (lienzo) Iglesia de Santiago Apóstol - Cat:Iglesias