CRUCES Y FUEGOS DE MAYO

Villa de Los Realejos
- Patrimonio Inmaterial. Fiestas y Tradiciones -
Dessa fester äger rum mellan 2 och 3 maj varje år i Los Realejos kommun, med två olika festcentrum, men förenade med en symbol, som korset.

I det heliga korsets centrum finns det hundratals kors som på vägar, fasader, fönster, inredningar i hus, gårdar och kapell är prydda med de finaste blommor, ljus och ljus som strukturerar vackra altare. En tradition som blir starkare varje år och ärver tullarna hos de yngre generationerna.

 

På platsens församling, på eftermiddagen den dagen firas eukaristin och heliga korset behandlas; Vissa år framträder representationen av korslegenden som ger sitt namn till centrum. Det andra stoppet i dag måste vi leta efter det i församlingen Apostol Santiago, där firas ett vackert kors täckt med silver på morgonen den 3 maj, procession genom solens gator och mitten av ovan. Under de senaste åren finns det många grannar som pryder sina kors på ett offentligt sätt och exponeras i fönster, hallar och dörrar på båda gatorna. Vi får inte glömma att partiet sträcker sig över hela den kommunala geografin och räknar mer än tre hundra kors i hela staden, som är dekorerade för denna dag.

Peka och bortsett förtjänar bränderna för att hedra det heliga korset. Historien börjar på sjuttonhundratalet, då invånarna på gatan i El Sol, medlar och jordbrukare, och de på gatan i El Medio, borgerliga och aristiska kratier, rivaliserade den bästa prydnaden för korset på deras gata. En pik som under det tjugonde århundradet tog särskild betydelse med oändliga regn av raketer och flygningar, tills det resulterade i utställning av fyrverkerier, betraktas som ma ...Cruces y Fuegos de Mayo

FESTGUIDEN. HE-stadsrådet i Los Realejos. Institutionen för turism. 2016Cruces y Fuegos de Mayo
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s