COLEGIO SAN AGUSTÍN (LA ALHÓNDIGA, 13)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Fastigheten daterad till sin ursprungliga konstruktion på 1700-talet är en av de äldsta bevarade i området. I sitt ursprung tillhörde den en rik lokal familj, ägare av mark och spannmålsprodukter. Efter att ha gått genom flera familjer genom sin historia, antar den 1952 provisoriskt platsen för San Agust n-skolan på grund av eldstaden. Det kvarstår som en skola fram till 1990 då den stängs. Huset är daterat på artonhundratalet, även om det delvis ingrips i sin fasad under hela det nittonde och tjugonde århundradet, när nya byggnader införlivades över egendomens ursprungliga trädgårdar. Historiskt ingår fastigheten i lerburkstil med ett intimt förhållande mellan dess arkitektoniska former och dess funktionalitet, med tydliga och exakta funktionella scheman, med breda väggar som gör det möjligt att hålla stöten och ge användbara utrymmen. Dess arkitektoniska sammansättning påminner om essensen i denna stil, inte bara för de material som används, utan för en balanserad sammansättning av dess öppningar beroende på användningsområden som planeras.Colegio San Agustín (La Alhóndiga, 13)

Fastigheten, trots dess omvandlingar genom historien och de nya byggnaderna som gjordes på vad som var egendomens trädgårdar längs gatan La Virgen, har sin ursprungliga anläggning i form av 'L '. Den är uppförd av sten- och lerväggar tills den når en höjd på två höjder i huvudmodulen och tre höjder i den sekundära modulen som fungerade som en ladugård. Fastigheten har en hall med stenbeläggning som ger tillgång till en trädgård där det finns en korridor på höger fot som nås via en yttre trätrappa. Arrangemanget av öppningarna i dess huvudfasad är snyggt och något mer slumpmässigt i sidofasaden. Uppsättningen är täckt med två tak med fyra böjda tegeltak på en par- och radstruktur av trä. I takområdena i kontakt med medlarväggar eller perimeterväggar omdirigeras utfällningens vatten till träintervall.Colegio San Agustín (La Alhóndiga, 13)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADDRESS Street La Alh ndiga, 13

UTM-KORDINATER

X 344570,27

Och 3141159.19


Kategori av monument . Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO , Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s