5 1 5

COLEGIO LA PUREZA DE MARÍA

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Civil -
Denna fastighet ligger på norra sluttningen av naturmonumentet Monta a de los Frailes, en liten vulkanisk pyro-vulkanisk kotte som fungerar som ett landmärke i landskapet. The Religious of the Purity of the Sea har sedan 1921 haft ett pedagogiskt högkvarter i Realejos, beläget i ett av husen i greven av sju källor, som 1949 avkallar dessa anläggningar och omförbrukningen i evighet. 1972 förvärvades dessa marker av order av religiös initiering av verk genom ett projekt av den Dominikanska arkitekten Francisco Coello i Portugal, som studerade de allvarliga problemen i bosättningar som lidit av grannen och det gamla hotellet 'Las guilas ', och tack vare Ripa-kalkylatorn för det utrotade byggföretaget 'Cubiertas y Tejados ' fick ett stabilt underlag för att utveckla detta fantastiska verk av den brutalistiska arkitekturen under andra hälften av 1900-talet. Byggnaden byggdes med imponerande hastighet och började användas i en del av sina klassrum i slutet av 1973 och var helt färdig och operationell 1975. Inuti kapellet kan du beundra verk av Mallorcas skulptör Jaume Mir och Noel fabrie .Colegio La Pureza de María

Denna byggnad som ligger på sidan av en vulkanisk kon, på vilken en rensning görs, tvingar att anta en serie arkitektoniska lösningar för att anpassa de olika nivåerna på plattformarna som görs för att hysa de olika områdena, sport, utbildning och religiösa. Så det beslutades att göra en serie inneslutningsväggar som kan innehålla det land på vilket de olika plattformarna är utvecklade och fördela dessa på tre huvudnivåer. Den övre nivån har tillgången till kapellet, konfigurerat med ett undantaget element och tillgång till huvudbyggnaden. En andra plattform ger tillgång till parkerings- och skolområden i huvudbyggnaden, medan i en tredjedel, den större, idrottsområden och utomhuslekar utvecklas.

Huvudbyggnaden utvecklas genom prismatiska element, konfigurerade genom integration av det funktionella programmet, utveckla en modul, från övre nivå, med tre höjder, där bostadslokalerna i den gamla internatskolan utvecklas, samt gemensamma områden av byggnaden. Under denna nivå utvecklas klassrummen, anpassade till landets sluttning, genom skalning av fyra rektangulära element, orienterade mot norr, vilket med hjälp av en liten förskjutning av dimensioner mellan klassrum och cirkulationsutrymmen kan införa ljuset till korridorer på toppen av dessa och lämnar klassrummen på en lägre nivå och med stora fönster öppna mot utsikten över havet.

Kapellet som ligger på den övre och undantagna nivån i huvudbyggnaden är konfigurerat som ett unikt element tack vare det överraskande snedtaket som täcker byggnaden. Denna byggnad har ett trapesformat golv som husar kapellet på gatunivå och ger under detta ...Colegio La Pureza de María

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE La Monta eta

URBANADRESS Ciudad Jard n, 16. La Monta a.

UTM-KORDINATER

X 347134.33

Och 3141747.82


Villa de Los Realejos, det historiska stadshuset, inventering av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa ö , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación


5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario Excelente análisis del edificio.
Autor

Claudia


Valoración

5

Comentario Preciosa la arquitectura en especial el aprovechamiento del concreto
Autor

Anónimo


Valoración

5

Comentario Precioso
Autor

Anónimo


No existe/n Bien/es Relacionado/s