CASA DEL COCHINO DE ORO (PUERTO FRANCO, 41)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Det stiger på trettiotalet av det tjugonde århundradet, tar sitt namn från smeknamnet på homebuilder, ägare av mycket av landet på denna sida av kusten. I början av 1900-talet nedsänktes arkitekturen på Kanarieöarna i olika språk med flera dekorativa och formella påverkningar med akademiska, historistiska och regionalistiska kompositioner. Avantgarden i början av detta århundrade resulterade i skapandet av ett nytt språk. Rationalism, som saknar överflödig prydnad med rena linjer och en tendens till abstraktion av former och volymer, införlivas i de nya arkitektoniska modellerna, från de nya fasadkompositionerna tills de når den rumsliga uppfattningen av de nya byggnaderna.Casa del Cochino de Oro (Puerto Franco, 41)

Det är en enkel fastighet med stor yta som stiger upp från en hög anläggning som finns i det offentliga området med en rektangulär fasad med höjd. Växten i 'U ' lämnar en liten uteplats i ryggen. På huvudfasaden finns ett studerat volym- och kompositionsspel, vilket återspeglas av öppningarnanas ordnade placering. Höjdpunkter inkluderar de horisontella remsorna som utgör en cementmurbruk och en fönsterbräda i takområdet. Satsen täcks av ett plant tak med fyra vatten. Inuti sticker de hydrauliska plattorna ut. I sin bakre del genereras en uteplats och trädgård, genererad av den karakteristiska formen på sin växt.Casa del Cochino de Oro (Puerto Franco, 41)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADRESS N Puerto Franco Street, 41

UTM-KORDINATER

X 344616,84

Och 3141641.83


Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s