CASA DE LA PARRA BAJA

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna fastighet, belägen intill Plaza de San Sebasti n, var i sitt ursprung en del av ledningen för Los Prncipes, en byggnad kopplad till vinproduktionen, känd som House of Los Lagares. Det är en traditionell 1600-talshemsk arkitektur, som för närvarande är uppdelad i två oberoende fastigheter. En del av denna byggnad förvärvades av kommunfullmäktige i Los Realejos 1995 för att avsätta den för kulturell och pedagogisk användning. År 2008 genomfördes en omfattande rehabilitering med arkitekten Luis M. Mach n P rez ansvarig för projektet. Det har för närvarande huset de kulturella rummet Casa de La Parra.Casa de la Parra Baja

Detta är ett exempel på traditionell arkitektur, som ursprungligen var avsedd för produktion av jordbruksprodukter från landskapet till borgmästarenazgo i Los Prncipes, som är etablerad som ett faktureringscenter, där bostadsvinerier för produktion av vin finns.

Denna fastighet växte efter behov, tills den definieras som den presenteras idag, byggnaden är strukturerad runt en kanarisk innergård, som har ett galleri, för närvarande stängt, stött av högerfötter, underhåll av original trappa som fungerar som ett element i anslutningen till nämnda galleri, och som tjänar de olika enheterna på det ädla golvet. Det är tillverkat av trä med undantag för den första sektionen som är löst i sten för att isolera den från eventuell kontakt med vatten.

Den består av två våningar högt och presenterar en 1700-talsslamarkitektur, där öppningarna är snygga och övar luckorna på de platser som var nödvändiga, oavsett den estetiska aspekten.

I huvudfasaden kan du skilja de olika modulerna som utgör den arkitektoniska ensemblen, bestående av tio öppningar, och toppade med en dubbelgängad takfot. Taken är upplöst till fyra vatten med arabisk kakel, förutom den som motsvarar modulen vinkelrätt mot den huvudsakliga med ett platt tak.Casa de la Parra Baja

MUNICIPALITY Los Realejos

Låg Realejo ZONE

ADDRESS Plaza San Sebasti n, 5

UTM-KORDINATER

X 344313,70

Och 3140859.74


BIC , kategori u0301a av Histo u0301rico Set, dekret 220/2005. BOC nr 243 (14-14/2005)

BIC , kategori u0301a av monumentet, dekret 264/2003. BOC nr 199 (09/30/2003)


Villa de Los Realejos, det historiska stadshuset, inventering av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa ö , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

Insular Program of Historical Heritage , Island Council of Tenerife - CICOP Spain, 1996.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación