CASA DE VÍCTOR YANES (EL PUERTO, 16)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Fastigheten ligger på El Puerto Street och går tillbaka till 1600-talet och är en modell av populär arkitektur. Byggnad som följer riktlinjerna för det populära radhus som har utvecklats sedan 1500-talet i kommunen, med användning av material från platsen för utförande av dess bärväggar med murverk och gemensam användning av sluttande tak av Arabiska plattor med fasader av mycket enkelt kompositionsschema, vanligtvis genom att placera öppningar på en symmetrisk axel markerad med åtkomstdörren och fönstren till dess flanker.Casa de Víctor Yanes (El Puerto, 16)

Det är en enkel byggnad med två våningar som anpassar orografin för det land som finns i det offentliga området till en rektangulär fasad med en höjd och i det mest privata området en fasad av två, ledd av skillnaden mellan dimension mellan de två nivåerna. Den rektangulära växten lämnar en liten fruktträdgård i ryggen. Trots huvudfasadens lilla storlek finns det ett studerat volym- och kompositionsspel, vilket återspeglas av öppnarnas ordnade placering. Markerar pelarna som ligger i trädgården, som stöder övervåningen. På fasaden finns en borstning som döljer den verkliga utsikten över taket lutande till fyra vatten av böjda brickor.Casa de Víctor Yanes (El Puerto, 16)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADRESS N El Puerto Street, 16

UTM-KORDINATER

X 344706,84

Och 3141369.28


Los Realejos PGO, Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s