CASA YANES (EL PUERTO, 14)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Där denna fantastiska egendom nu finns, finns det en gammal byggnad, dess konstruktion skulle kunna dateras enligt de dominerande estetiska kanonerna då, i början av 1900-talet, närmare bestämt på trettiotalet. Fastighet byggd mellan medianer som byggdes under det tjugonde århundradet, behandlas inom Los Realejos av en av modellerna för ekologisk arkitektur som arkitektoniskt förnyar den dominerande lera burkstil hittills. Renovering främjad av de lokala borgerliga klasserna som svarade på visionen och den moderna bilden som infördes på den tiden på Kanarieöarna. Fasaden belyser dess kompositionella enkelhet och den figurativa abstraktionen av fastigheten där det finns en sammansmältning av estetiska drag. Den begynnande ekologiska stilen innehåller nya konstruktionsprocesser, konstruktionssystem och förbättringar av bostadsområdet.Casa Yanes (El Puerto, 14)

Fastigheten är byggd på en polygonal planlösning, med vissa kvadratiska funktioner, i två plan med ett arrangemang av de öppnade öppningarna. På bottenvåningen finns alla åtkomstdörrar till olika beroenden, medan på övervåningen finns fönsterdörrarna med en liten balustradrik skulptur baserad på sammanvävda cirklar med växtmotiv som genererar en liten balkong eller utsiktspunkt. Öppningarna kännetecknas av deras slankhet och förekomsten av icke-rik skulpturell gjutning gjord av cementmurbruk i delen av överliggande, allt möjliggjort genom användning av konstruktionssystem i konstruktionselement baserade på armerad betong. Överlägset är fastigheten täckt med ett plant tak, stängt i en per meter med en brystning med dekorativa remsor med räcken och en krökt front. Som ett dekorativt element installeras två fasader som avgränsar den första av andra våningen och andra våningen i takområdet. I allmänhet står fasaden ut för sin ordnade arrangemang av öppningarna, den rika blommig dekorationen, fönstren, murräcken och den flygande balkongen.Casa Yanes (El Puerto, 14)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADRESS N El Puerto Street, 14

UTM-KORDINATER

X 344704.64

Och 3141362.44


Los Realejos PGO, Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s