CASA SIVERIO-HERNÁNDEZ (LA ALHÓNDIGA, 2)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Fastigheten som ligger vid en korsning uppförs i ett hörn av tomten där klostret San Juan Bautista uppfördes, uppfördes av Juan de Gordejuela 1610, ett kloster förstördes av en eld 1806 och konfiskerades på trettiotalet av det seklet . I slutet av 1800-talet förvärvas ägandet av marken av bröderna av kubansk ursprung Hern ndez Gonz lez, som distribuerar det för att upprätta sina hem. På detta sätt fortsätter vi med att bygga hans systras hus, särskilt denna egendom tillhör en av hans systrar som gifte sig med en medlem av Siverio-familjen. Fastigheten är byggd enligt riktlinjerna för en populär eklektism, en stil som representerar en mentalitetsförändring av de nya klasserna som anlände till kommunen efter slutet av den gamla regimen. Dess konstruktion går tillbaka till början av 1900-talet. Den kompositionella enkelheten och den figurativa abstraktionen av egenskapen där det finns en sammansmältning av estetiska särdrag och olika påverkningar omfattar den inom typologin för ekologiska fastigheter, på detta sätt inkluderar den begynnande ekologiska stilen större konstnärliga prestationer i fasad tack vare användningen av armerad betong som genererar nya konstruktionsprocesser, konstruktionssystem och förbättringar av livsmiljön.Casa Siverio-Hernández (La Alhóndiga, 2)

Fastigheten är byggd på en rektangulär bottenvåning, även om den inbyggda volymen får en silverform i form av 'L ', utvecklad i två höjder med ett arrangemang av de öppnade öppningarna. På bottenvåningen finns alla åtkomstdörrar till de olika enheterna, medan på övervåningen finns fönsterdörrarna med en liten räcke som genererar en liten eller icke-visad balkong. Öppningarna kännetecknas av sin slankhet och användningen av lister eller rika skulpturella band som är inramade i delen av överliggande, allt detta möjliggörs genom användning av konstruktiva system i konstruktionselementen baserade på armerad betong. Överlägset är fastigheten täckt med ett plant tak och lutar till fyra vatten med böjd kakel, stängd i en per meter med en brystning med dekoration efter botten av kransar och präglade sköldar. Som ett dekorativt element installeras två fasader som avgränsar den första av andra våningen och andra våningen i takområdet. På en av sidorna, mot det öppna utrymmet som genereras av anläggningen i 'L ', ligger en glaserad korridor på andra våningen.Casa Siverio-Hernández (La Alhóndiga, 2)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADDRESS Street La Alh ndiga, 2

UTM-KORDINATER

X 344645.27

Och 3141264.90


    Kategori av monument. Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

PGO Los Realejos, Protection Logo, Los Realejos, 2013 . - I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s