CASA PLASENCIA (SAN AGUSTÍN, 53)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Byggd enligt det dominerande regionalistiska språket på Kanarieöarna enligt projektet av arkitekten Tom s Machado, som går tillbaka till 1950 i dess konstruktion. Arkitekten Tom s Machado och M ndez Fern ndez de Lugo avslutade arkitekturkarriären i Barcelona under kursen 1935/1936 och utsågs till huvudarkitekt på Cabildo de Tenerife efter Marrero Regalados död 1956. Arkitekt hanterar element på sitt språk mer äkta inom den efterkrigstidens arkitektur som rådde på den tiden. Tom s Machado följer de kanaristiska linjerna, en speciell stil med utsmyckade och monumentala aspekter som har kallats 'olonary Baroque '.Casa Plasencia (San Agustín, 53)

Byggnaden är organiserad på ett rektangulärt golv, där huvudfasaden har en ordnad, balanserad och harmonisk fördelning av sina öppningar enligt scheman och ekologiska linjer med förekomsten av en åtkomstdörr och en kommersiell dörr på bottenvåningen, medan På övervåningen har du ett fönster och ett dörrfönster med direkt tillgång till en balkong som flygs av armerad betong. I fastigheten skiljer sig kommersiell användning på bottenvåningen och bostadsbruk på övervåningen. Fasaden sticker ut för sin sammansatta och komplexa inredning och belyser öppningarna, dekorativa verk, balkongen, rosetten på dörren och den böjda fronten. Uppsättningen är täckt med ett platt lock.Casa Plasencia (San Agustín, 53)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADDRESS Street San Agust n, 53

UTM-KORDINATER

X 344638,55

Och 3141153.84


Kategori av monument . Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO , Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s