CASA PLACENCIA (GARCÍA ESTRADA, 31)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Uppvuxen av Sebasti n Hern ndez och därefter såld till en medlem av familjen Placencia. Fastigheten är uppförd enligt riktlinjerna för eklektism, som går från början av det tjugonde århundradet. Egendom byggd mellan medianerna, behandlar inom Realejos av en av modellerna för ekologisk arkitektur som integrerar modellen för populär kanarisk arkitektur. Fasaden belyser dess kompositionella enkelhet och den figurativa abstraktionen av fastigheten där det finns en sammansmältning av estetiska drag. Den begynnande ekologiska stilen innehåller nya konstruktionsprocesser, konstruktionssystem och förbättringar av bostadsområdet.Casa Placencia (García Estrada, 31)

Arkitektoniskt är fastigheten byggd på ett fyrkantigt golv anpassat till landets orografi. Fasaden är av två höjder med ett ordnat arrangemang av öppningarna och toppas med ett tak med ett par- och radkonstruktion med fyra platta tak. Vertikalt avgränsas fasaden i sidled med pilaster placerade vertikalt som en dekorativ präglad remsa gjord på väggarna. Fasaden toppas med en fönsterbräda på en avsats med en kurv- och motskurvdekoration. Som en rik skulpturdekoration finns tre remsor av balusterar på fönsterbrädan, och på den andra, balkonger flög med armerad betong och smidesjärnstativ.Casa Placencia (García Estrada, 31)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADDRESS N Garc a Estrada Street, 31

UTM-KORDINATER

X 344674.68

Och 3141482.87


Kategori av monument. Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO , Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s