CASA JUAN GONZÁLEZ (GARCÍA ESTRADA, 30)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Ett av de bästa exemplen på ekologisk arkitektur på gatan, som återspeglar den sociala ställning som ägaren uppnår. Fastigheten är daterad i början av 1900-talet. Det sticker ut för sina konstruktionssystem och användningen av armerad betong som konstruktionsmaterial (används också för att förverkliga dekorativa element). Den kompositionella enkelheten och den figurativa abstraktionen av egenskapen där det finns en sammansmältning av estetiska drag och olika inflytanden omfattar den inom typologin för ekologisk egendom. På detta sätt införlivar den begynnande ekologiska stilen nya byggprocesser, konstruktionssystem och förbättringar av förmågan.Casa Juan González (García Estrada, 30)

Fastigheten är byggd på ett 'L ' golv i två höjder med ett arrangemang av de öppnade öppningarna. På bottenvåningen finns åtkomstdörren till de olika enheterna, medan på övervåningen finns fönsterdörrarna med en liten smidesjärnskärm som genererar en liten balkong som inte tittar på. Öppningarna kännetecknas av deras slankhet, allt möjliggjort genom användning av konstruktionssystem i konstruktionselement baserade på armerad betong. Överlägset är fastigheten täckt med ett sluttande tak med fyra vatten med platt kakel, stängd i en per meter med en borstning. Som ett dekorativt element installeras två fasader som avgränsar den första av andra våningen och andra våningen i takområdet. Inuti belyser lösningen av en öppen korridor i norr, med ett glaserat galleri på murfönster och täckt med ett tre våningar tak med platt kakel. Insidan skiljer sig åtkomsttrapporna till andra våningen.Casa Juan González (García Estrada, 30)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADRESS Calle Garc a Estrada, 30

UTM-KORDINATER

X 344678.02

Och 3141536.69


Kategori av monument. Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO, Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s