CASA HERNÁNDEZ PÉREZ (LA ALHÓNDIGA, 6)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Byggnaden byggdes i slutet av 1800-talet, och dess väggar var de äldsta vittnen till klostret San Juan Bautista, som återanvändes för att det skulle bli realiserat. San Juan Bautistas kloster byggdes av Juan de Gordejuela 1610, kloster förstördes av en brand 1806 och konfiskerades på trettiotalet av det seklet. Fastigheten ingår i klassisismen, där enkelhet och renhet av former söks. Den klassistiska stilen kännetecknas av ordning, balans och symmetri, med en återgång till det klassiska skönhetsidealet där antikens skönhetsstandarder är, som klassisismen avser att imitera. Detta ökar känslan av stabilitet och spänning, av innesluten rörelse. Å andra sidan försöker den visa i sina funktioner den enkelhet och naturlighet som alla vill gilla, inte bara den mest förfinade adeln utan också de vanliga människorna.Casa Hernández Pérez (La Alhóndiga, 6)

Fastighetens anläggning är i form av 'L ' där en liten uteplats genereras som kommunicerar servicenheternas huvudmodul. Byggnaden stiger till två höjder i hela uppsättningen. Den huvudsakliga och mest ädla delen är uppförd på två plattor med en markerad symmetri och proportion på dess fasader, som täcker det hela med ett plant tak. Öppningarna är avlånga, där på bottenvåningen finns åtkomstdörrar till fastigheten och olika enheter, förbehåller fönsterdörrarna för den mest ädla delen som en liten balkong eller lusthus. Huvudmodulen har en karakteristisk yttre trappuppgång som ger åtkomst till det platta taket och belyser jabalcones som stöder det. Det platta taket är gömt bakom en parapet byggd på en längsgående avsats som markerar slutet på fasaden upptill. Alfarjes är gjorda av träbjälkar, kännetecknade av att de har en unik vävt gjord av träflis. Modulen för de servicenheter som bifogas den ädelaste modulen som genererar och bildar anläggningen i 'L ' är av två höjder med sluttande tak till två böjda kakelvatten. Utanför sin fasad, som kommunicerar med den öppna gården, är en korridor täckt med modern träräkning installerad.Casa Hernández Pérez (La Alhóndiga, 6)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADDRESS Street La Alh ndiga, 6

UTM-KORDINATER

X 344624.27

Och 3141267.79


Kategori av monument . Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO , Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s