CASA GARCÍA ESTRADA (GARCÍA ESTRADA, 4)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Fastigheten byggdes i mitten av det tjugonde århundradet på fyrtiotalet, arkitektoniskt omfattande fastigheten inom den dominerande rationalismen i eran. Fastigheten är byggd av familjen Garc, en Estrada, på en del av en fastighet som tillhörde dem sedan 1700-talet. Den sista borgmästaren i Realejo Alto, Don Nicol s Gonz lez del Carmen, bodde där. I början av 1900-talet nedsänktes arkitekturen på Kanarieöarna i olika språk med flera dekorativa och formella påverkningar med akademiska, historistiska och regionalistiska kompositioner. Avantgarden i början av detta århundrade resulterade i skapandet av ett nytt språk. Rationalism, som saknar överflödig prydnad med rena linjer och en tendens till abstraktion av former och volymer, införlivas i de nya arkitektoniska modellerna, från de nya fasadkompositionerna tills de når den rumsliga uppfattningen av de nya byggnaderna.Casa García Estrada (García Estrada, 4)

Byggnaden är byggd på en rektangulär planlösning och byggs upp till en höjd av två våningar med moderna konstruktionssystem, främjat av användning av armerad betong och cementmurbruk. Arrangemanget av öppningarna är snyggt, med konstruktiv enkelhet när det gäller att täcka dem med standardiserat träverk. Uppsättningen är täckt med ett platt lock. Inuti är det värt att nämna sitt hydrauliska trottoarbeläggning och smidskenan för åtkomst till andra våningen.Casa García Estrada (García Estrada, 4)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADRESS N Garc a Estrada Street, 4

UTM-KORDINATER

X 344681.85

Och 3141387.07


Kategori av monument . Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO, Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ', Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s