CASA GARCÍA (LA ALHÓNDIGA, 25)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Av den ursprungliga fastigheten bevaras bara dess huvudfasad, en av de mest intressanta fasaderna i området. Bakom fasaden uppfördes ett hus med trägolv och sluttande tak med platta plattor. Det upprättades ursprungligen av familjen Garc i början av det tjugonde århundradet, en familj bland dem är några av borgmästarna i den tidigare Realejo Bajo. Ursprungligen har huset en terrass i fronten och tömmer interiören i början av 2000-talet. Det sticker ut för sina konstruktionssystem och användningen av armerad betong som konstruktionsmaterial (används också för att förverkliga dekorativa element). Den kompositionella enkelheten och den figurativa abstraktionen av egenskapen där det finns en sammansmältning av estetiska drag och olika inflytanden omfattar den inom typologin för ekologisk egendom. På detta sätt införlivar den begynnande ekologiska stilen nya byggprocesser, konstruktionssystem och förbättringar av förmågan.Casa García (La Alhóndiga, 25)

För närvarande är endast fasaden bevarad från den ursprungliga byggnaden, även om den ursprungligen byggdes på ett rektangulärt golv, i en unik höjd. Bakom fasaden stod ett hus med trägolv och sluttande tak av platt kakel. När det gäller fasaden, är den uppförd av moderna material, armerad betong och cementmurbruk, vilket gör det möjligt att öppna tre stora öppningar. Öppningarna är unikt sammansatta av en halvcirkelformad båge som omfattar eller inramar två andra spetsiga bågar där fönstren är placerade med målat glasfönster upptill. Fasaden är toppad med en parapet på en avsats, tre sektioner prydda med balusters är utformade på parapet.Casa García (La Alhóndiga, 25)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADDRESS Street La Alh ndiga, 25

UTM-KORDINATER

X 344562, 89

Och 3141018.33


Kategori av monument. Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO, Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s