CASA ESPINOSA (GARCÍA ESTRADA, 8)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Fastigheten med en markant ekkratisk karaktär med påverkan från arkitekturen i de spanska vågorna byggdes på en tomt som tillhör familjen Espinosa-Garc i Estrada sedan 1700-talet. Fastigheten är daterad i början av 1900-talet. I den bebod den surrealistiska författaren Agust n Espinosa Garc a (Puerto de la Cruz 1897 - Los Realejos 1939), var den enda byggnaden kopplad till livet för författaren som förblir stående. Agust n Espinosa Garc a var en av de största exponenterna för den surrealistiska sluttningen i Spanien och delade den berömda generationen av 27. Kompositionens enkelhet och figurativ abstraktion av fastigheten där det finns en sammansmältning av estetiska drag och olika inflytanden de inkluderar det inom typologin för ekvisk egendom. På detta sätt införlivar den begynnande ekologiska stilen större konstnärliga framsteg i fasaden tack vare användningen av armerad betong, som genererar nya byggprocesser, konstruktionssystem och förbättringar av livsmiljön.Casa Espinosa (García Estrada, 8)

Fastigheten har en karakteristisk anläggning i form av 'U ', uppförd på två våningar (huvudvåningen och en källare) genom sten- och lerväggar på utsidan och tegelväggar i de inre avdelningarna. I hörnen av de länder som utgör de olika fasaderna är snidade askfat av större storlek som ett stödsystem. Fastigheten har stora korridorer för användning av naturligt ljus. Den karakteristiska formen på dess öppna plan mot öster genererar gott om gröna utrymmen, det finns en glaserad utsiktspunkt som nås från matsalen med två halvcirkelformade bågar som stöds av en kolonn. I framsidan och som ett förspel till tillgången till fastigheten finns en terrass stängd av pilaster och murbaluster a. Fasaden på markerade horisontella linjer är rektangulär med ett ordnat arrangemang av dess öppningar, krönade överlägset med en gesimsen och bågen som förhindrar att se det sluttande taket. Taken är fyra takplattor i ett par- och radstruktur. Inuti fastigheten är uppdelad i höjder med hjälp av trä alfarjes. Snickeri av innerdörrarna och det hydrauliska golvet är unikt.Casa Espinosa (García Estrada, 8)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADDRESS N Garc a Estrada Street, 8

UTM-KORDINATER

X 344694,72

Och 3141427.16


Kategori av monument. Church of Carmen och San Agust Square n.

BIC-uppgifter: dekret 90/2008, av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Los Realejos PGO , Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Dekret 90/2008 av den 6 maj. Kanarieöarnas officiella nyhetsbrev, nr 97, torsdag 15 maj 2008.

Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s