CAPILLA DE CRUZ DE LA CALLE EL MEDIO DE ARRIBA

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Religiosa. Capillas -
Beläget precis vid korsningen som från 1500-talet gav entrén till Realejo-höjden, har denna konstruktion uppförts sedan andra hälften av 1800-talet och tillhör gruppen kapell som ägnas åt spridning och hängivenhet till det heliga träet i Los Realejos, tradition som är nära kopplad till två historiska fakta, den första vi kan leta efter i erövringen av ön Teneriffa 1496 och placeringen av ett träkors i det som senare kommer att vara templet för Santiago Ap stol, av resterna är fortfarande bevarade inom silverfiligranskorset (1677) som innehåller det ovannämnda templet. Samtidigt kan det andra faktumet förknippas med grunden i början av 1600-talet av klostret Santa Lucia som tillhörde den franciskanska orden, vilket ledde till att dessa frisor placerade kors på olika platser bort från befolkningscentra som upprättade sin egen V a Crucis. Under det tjugonde århundradet fick jag stora förändringar som varierade deras ursprungliga utseende.Capilla de Cruz de la calle El Medio de Arriba

Byggnad av tre fasader med trapesformad växt och två höjder. Nedre våningen är byggd som en källare som kan absorbera skillnaderna i dimensioner på de olika gatorna och bildar ett litet torg med en främre trappuppgång. Ovanför står huvudbyggnaden i vilken tre halvpunktsöppningar inramade med betonglister som imiterar ashlars, vilket placerar på den centrala axeln det största åtkomstskyddet. Denna Fachada o frontispicio de una fábrica o de otra cosa.

Tambien se denomina Frontis al paramento verticalñ por encima de un arco

' id='41' onmousemove='mIm(event,41);' onMouseOut='oIm(41);' style='display:inline;cursor:hand;text-align:justify'>frontis är krönad av en avsats med en tröskel toppad av en triangulär front n med ett centralt svärd.Capilla de Cruz de la calle El Medio de Arriba

MUNICIPALITY Los Realejos

ZONA Relajo Alto

ADDRESS Street El Medio de Arriba, 67

UTM-KORDINATER

X 344648,59

Och 3140018.97


BIC - Initiering med en kategori av historiska uppsättningar. (Resolution av 8 november 2011 - BOC, nr 230, av 22 november 2011).


Villa de Los Realejos, det historiska stadshuset, inventering av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa ö , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s