CAPILLA DE CRUZ DE LA CALLE CRUZ VERDE DEL REALEJO BAJO

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Religiosa. Capillas -
Detta kapell ligger på Cruz Verde Street, vid landningen av M rquez Street, mycket nära det gamla franciskanska klostret. Det är en byggnad från det tjugonde århundradet som utvecklats som en stor klassisk täckning, som lyfts upp genom återanvändning av material från det gamla klostret. Det tillhör gruppen av byggnader som ägnas åt spridningen och hängivenheten till Santo madero i Los Realejos, en tradition som är nära kopplad till två historiska fakta, den första vi kan leta efter i erövringen av ön Teneriffa 1496 och placeringen från ett träkors i det som senare kommer att vara till templet Santiago Ap stol, av vilka rester fortfarande bevaras inom silverfiligranskorset (1677) som husar det ovannämnda templet. Samtidigt kan det andra faktumet förknippas med grunden i början av 1600-talet av klostret Santa Lucia som tillhörde den franciskanska orden, vilket ledde till att dessa frisor placerade kors på olika platser bort från befolkningscentra som upprättade sin egen V a Crucis.Capilla de Cruz de la calle Cruz Verde del Realejo Bajo

Det rektangulära kapellet ligger på gatan Cruz Verde från vilken det får sitt namn, det är en byggnad som utförs med utnyttjande av gamla material från det försvunna klostret Santa Lucia, den grå galoppen används i sin porte cl-fasad Denna del av en symmetriaxel i den halvcirkelformade bågen som ger åtkomst till kapellet, på båda sidor på stenbaser finns det två pilaster som stöder en utarbetad triangulär Fachada o frontispicio de una fábrica o de otra cosa.

Tambien se denomina Frontis al paramento verticalñ por encima de un arco

' id='41' onmousemove='mIm(event,41);' onMouseOut='oIm(41);' style='display:inline;cursor:hand;text-align:justify'>frontis föregiven av ett system av gesimser som går igenom olika plan, Fachada o frontispicio de una fábrica o de otra cosa.

Tambien se denomina Frontis al paramento verticalñ por encima de un arco

' id='41' onmousemove='mIm(event,41);' onMouseOut='oIm(41);' style='display:inline;cursor:hand;text-align:justify'>frontis toppas av två koppar i ändarna och ett grönt kors i den centrala toppvinkeln. Inne i det korsar altaret och den heliga Madero.Capilla de Cruz de la calle Cruz Verde del Realejo Bajo

MUNICIPALITY Los Realejos

Låg Realejo ZONE

ADRESS C / Cruz Verde, 51

UTM-KORDINATER

X 344512,91

Och 3140815.79


BIC , Category of Historic Set, dekret 220/2005. BOC N 243 (14-14/2005).


Villa de Los Realejos, det historiska stadshuset, inventering av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa ö, Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

Los Realejos rådhus: 'Los Realejos, en historisk syntes'. Los Realejos, 1995.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s