BARROSO, POL. 5 PARC. 98

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Byggnad som består av två analoga volymer, antar liknande aspekter i de karakteristiska elementen som utgör dess fasad men inte homologa med avseende på dess planytor. Patrimonialt är det ett tydligt exempel på en byggnad avsedd till bostadsrätten. Rättigheten beviljades av ägaren till gården till förmån för rensarna som ansvarade för odlingen av den bifogade marken på gården, i utbyte mot en procentandel av de odlade produkterna. Uppsättningen är daterad på 1700-talet.Barroso, Pol. 5 Parc. 98

Hela fastigheten är byggd med fördel av landets naturliga sluttning och utvecklar sin huvudfasad till sydöst där huvudvägen ursprungligen låg. Hela uppsättningen är uppdelad i två moduler med identisk sammansättning, distributions- och konstruktionssystem och skiljer sig bara i ytorna som täcker planen (toppmodulen i sluttningsriktningen för sluttningen är något större i ytan).

Varje modul är individuellt byggd på ett kvadratgolv, från vilket väggarna som genererar den totala volymen som är uppdelade i två våningar utvecklas. Väggarna är tillverkade av traditionella tekniker från tiden, obearbetade stenväggar fästade med lera och toppas externt av ett tunt lager av kalkmurbruk.

Varje modul har individuellt en mycket ödmjuk snickare på översta våningen, tillverkad av sammansatta skivor utan dekor. Snickaren på detta golv består av ett fönster och en bred dörr i förhållande till dess höjd för att underlätta inträde av ljus och ventilation. Den belyser den yttre trappan för åtkomst till övervåningen, liknande i de två modulerna, tillverkade av trä.

Hela fastigheten är täckt med två däck, en per modul, med fyra vatten gjorda av böjda plattor. En av takkjolarna förlängs med samma lutning på den yttre trätrappan och utvecklar ett litet, kort och elegant skjul i dörråtkomstområdet.Barroso, Pol. 5 Parc. 98

MUNICIPALITY Los Realejos

Tigaiga OMRÅDE

ADRESS Calle Barroso, Pol. 5 par. 98

UTM-KORDINATER

X 343738.40

Och 3140611.51Barroso, Pol. 5 Parc. 98

Los Realejos PGO, Protection Logo, Los Realejos, 2013.- I den första godkännandefasen.


Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - Godkännande -


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s