ANTIGUA IGLESIA PARROQUIAL

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Religiosa. Iglesias -
Denna religiösa byggnad belägen i Palo Blanco-området, bredvid den gamla vägen som går upp till toppen, har sitt ursprung i en gammal hermitage tillägnad Our Lady of Los Dolores, byggd på 1700-talet av familjen Fern ndez Vasconcelos . 1963 heter den församling, som kort efter förflyttades, av konstruktionen på åttiotalet av ett nytt tempel med större dimensioner beläget bredvid detta, till vilket institutionen senare överförs. Intressanta bitar bevaras, såsom huvudstorleken i full storlek, som försöker att emulera hans hemilja från församlingskyrkan San Juan Bautista de La Orotava, känd som Virgen de Gloria, arbetet för den granskanska skulptören Jos Luj n P rez (1756-1815 ), förutom andra skulpturer, till exempel Ni eller Rey som donerats av Agust n Fern ndez Vasconcelos efter byggandet av Eremitaget i mitten av artonhundratalet, bilden av San Antonio de Padua och San Agust n, också av århundradet XVIII, och graveringen av små dimensioner som representerar Jungfru av sorger, stående, med öppna armar, uppåt, vilket är skyddad av en framstående silverram. Byggnaden har genomgått flera ingripanden, där dess ursprungliga gaveltak med arabiska brickor ersattes av en kanjon och för närvarande saknar något kultobjekt.Antigua Iglesia Parroquial

Denna historiska byggnad byggdes på en rektangulär planlösning, där dess väggar är arrangerade i en enda knirk, vilket ger upphov till en byggnad med en kropp, som följer riktlinjerna för traditionell arkitektur, ursprungligen med ett löst taksystem med ett lutande tak med den traditionella arabiska takpannan, på en träkonstruktion av kamrater och åsstrålar, som har gått förlorade efter att ha ersatts av ett tunnförbud, även om dess tak behåller en del av lerburkens arkitektur . Den har ett litet klocktorn inbäddat i sin södra yta, något bakåt från sin huvudfasad, som toppas av ett spir. Dess Fachada o frontispicio de una fábrica o de otra cosa.

Tambien se denomina Frontis al paramento verticalñ por encima de un arco

' id='41' onmousemove='mIm(event,41);' onMouseOut='oIm(41);' style='display:inline;cursor:hand;text-align:justify'>frontis består av en huvudingång, där åtkomstdörren är belägen, belägen på tre fönster som eventuellt är inbyggda efter ingreppet av taket, vilket lämnar fasadplanet toppat av en krökt front definierad av b veda.Antigua Iglesia Parroquial

MUNICIPALITY Los Realejos

Palo Blanco AREA

ADRESS C / Palo Blanco, 40

UTM-KORDINATER

X 345335.49

Och 3138750.74


Los Realejos PGO, Protection Logo, Los Realejos, 2013. u2013 I den första godkännandefasen.


Villa de Los Realejos, det historiska stadshuset, inventering av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa ö , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.

OA3 Architecture Office Tres SLP, 'PGO Los Realejos ' , Protection Logo, Los Realejos, 2013. - I godkännandefasen u2013.

Los Realejos rådhus: 'Los Realejos, en historisk syntes ' . Los Realejos 1995.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s