ANTIGUA FOGUETERÍA DE LOS TOSTE (SIETE FUENTES, 17)

Villa de Los Realejos
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Fastigheten ligger på ena sidan av Gud nez-ravinen och fungerar som en fabrik för Hermanos Toste-pyrotekniken (tills den överförs till den nuvarande fabriken). Denna pyroteknik går tillbaka till år 1788, som grundare Don Marcos Toste del Castillo. I det lilla Afrika började de första raketerna och blossarna som upplyste partierna under dessa år utarbetas med svavel och kol. Barnen till Don Marcos Toste del Castillo och senare generationer fortsatte sedvänjan i den här egenskapen, tills 1970 fabriken bytte plats. Dess nuvarande plats är i Azadilla Alta, med ansvar för det, Mr. Marcos Toste D az och hans bröder Jos, Rosendo, Celedonio och Agust n.Antigua Foguetería de Los Toste (Siete Fuentes, 17)

Arkitektoniskt är fastigheten irrelevant, inte utöver sin egen eftersom den är en modell av den kanariska populära arkitekturen, men den extraordinära relevansen av fastigheten är dess kulturella betydelse i kommunen, anslutning av fastigheten till pyrotekniken, firandet av Korsar och folks känsla. Byggnaden uppförs av sten- och lerväggar och står på ett rektangulärt golv anpassat till landets orografi. Skillnaden i höjd mellan huvudfasaden i det offentliga valvet och baksidan av en mer privat karaktär genererar att fastigheten har en fasad av allmän höjd och två i det privata området. I huvudfasaden finns ett enda stort förgäves med ödmjuka funktioner. Satsen är täckt med ett gaveltak av fransk eller platt kakel på en par- och radstruktur.Antigua Foguetería de Los Toste (Siete Fuentes, 17)

MUNICIPALITY Los Realejos

OMRÅDE San Agust n

ADRESS N Siete Fuentes Street, 17

UTM-KORDINATER

X 344532,53

Och 3141207.80


Fantastiskt rådhus till Villa de Los Realejos, u201 Inventarier av fastigheter i Villa de Los Realejos. Teneriffa Island ' , Hon. Stadshus av Villa de Los Realejos, 2012.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

No existe/n Bien/es Relacionado/s